Α. Οι αντιπουλιανικές επιθέσεις των «καθεστωτικών» (Οκτώβριος 2011)

 

Δεν έμεινε πια σε τίποτε άλλο να καταφύγουν οι… καθεστωτικοί κατά του Δ-ρα Άρη Ν. Πουλιανού, παρά στο ψεύδος και τις συκοφαντίες. Αυτή την τακτική διάλεξαν (πιστοί στις «αξίες» τους), προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να κερδίσουν εντυπώσεις και χρόνο, προτού βέβαια απομασκαρευτούν εντελώς. Αλλά όπως λένε και οι Έλληνες bloggers: «αφού τόσο τους κόβει»... Έτσι, επειδή και αυτά τα ζητήματα άπτονται νομικών προσεγγίσεων (που σε τελική ανάλυση είναι πολιτικού και κατά βάθος επιστημονικού χαρακτήρα), ανάγκη είναι να γίνεται παραπομπή σε ολοένα περισσότερα αδημοσίευτα και αποκαλυπτικά δεδομένα, τα οποία σταδιακά όσο το δυνατόν εκτενέστερα θα παρουσιάζονται και θα αναρτώνται εδώ. Ούτως ή άλλως, με ή χωρίς δηλαδή τη δική μας παρέμβαση, νομοτελειακά οι καθεστωτικοί θα βουλιάξουν μέσα στα ίδια τους τα ψεύδη και τις συκοφαντίες, στη σκόπιμα ή μη προεπιλεγμένη ανικανότητά τους. Και να σκεφτεί κανείς ότι βαυκαλίζονται με κάτι ρητά σαν το: «Αρχή άνδρα δείκνυσι», τρομάρα τους…

 

Οι συκοφαντίες του τελευταίου εξάμηνου κατά της ΑΕΕ

 

 Είναι αδύνατον να παρατεθεί εδώ κάθε ψευδής, ημιαληθής ή συκοφαντική πτυχή της επίθεσης που έχει εξαπολυθεί το τελευταίο διάστημα (και σε συνέχεια πολλών δεκαετιών) κατά του Δ-ρα Άρη Ν. Πουλιανού. Συνεπώς, παρατίθενται εκείνες που έχουν μεγαλύτερο διαχρονικά ενδιαφέρον για το κοινό (με κριτήριο το Δημόσιο Συμφέρον), οι οποίες είναι ταυτόχρονα πιο ευδιάκριτες και ευκολότερα κατανοητές.

 

Ήδη από την «Κάθε 1η του μηνός» Μαΐου 2011 κάναμε γνωστό ότι: …εντελώς ύποπτη παραμένει η μη αποδοχή του ΥΠΠΟΤ στην πρόταση της ΑΕΕ για από κοινού πλήρη καταγραφή του περιβάλλοντα χώρου, του σπηλαίου και των ευρημάτων του Ανθρωπολογικού Μουσείου της ΑΕΕ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες και πάμπολλες ενδείξεις συντελείται ένα όργιο μαγειρέματος κακόβουλων και παράνομων πράξεων, πάντα υπό «υψηλή» προστασία, με απίθανο κίνδυνο για το Σπήλαιο Πετραλώνων, τα ευρήματα και γενικότερα το συμφέρον του Δημοσίου.

           

Δεν πέρασαν πολλές μέρες και από τη Real News 26-5-2011 διαρρέει η είδηση πως: …Στα 215 τ.μ. του κύριου εκθεσιακού χώρου εκτίθενται πίνακες, νεολιθικά εργαλεία, απολιθωμένα ξύλα, αναπαραστάσεις και αντικείμενα, πολλά από τα οποία χαρακτηρίζονται ως επιστημονικά ανακριβή, ενώ είναι εμφανής η κακή τους αισθητική... Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Τρίτη, 24 Μαΐου, γνωμοδότησε υπέρ της απομάκρυνσης εκθεμάτων που βρίσκονται εντός και εκτός του κτιρίου (του Μουσείου). Την επομένη (27-5-2011) ο Δ-ρ Άρης Ν. Πουλιανός ζήτησε  να του χορηγηθούν για κάθε νόμιμη χρήση αντίγραφα των σχετικών καταλόγων, των ψηφιακών φωτογραφιών και βιντεοσκοπήσεων, που το ΥΠΠΟΤ είχε μέχρι τότε μονομερώς ολοκληρώσει. Στη συνέχεια (31-5-2011), ζήτησε αφενός να του δοθούν αντίγραφα της προαναφερόμενης γνωμοδότησης του ΚΑΣ μαζί με τα σχετικά έγγραφα, και αφετέρου να του υποδειχθεί μια ημερομηνία για τη μεταφορά σε δικό του χώρο όσων αντικειμένων είχε αποφασιστεί να πεταχτούν. Παρά όμως την παρέλευση 4μήνου, το ΥΠΠΟΤ… παρανομότατα σε κανένα από τα ανωτέρω αιτήματα της ΑΕΕ ούτε καν απάντησε. Ενώ δηλ. ο Πουλιανός άφησε στο χώρο αγάλματα και ζωγραφικές αναπαραστάσεις ανυπολόγιστης αξίας, φιλοτεχνημένα από επιβραβευμένους καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας, το ΥΠΠΟΤ όχι μόνο προσπάθησε να τα απαξιώσει, αλλά διατυμπάνιζε και τη βούληση να τα πετάξει… 

           

 Σχετικά με την «προοπτική»… της αποτοίχισης ζωγραφικών πινάκων 19-6-2011 αντέδρασε εντονότατα η «ΑΥΓΗ», ενώ το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που πρόσκειται στο ΚΚΕ επεσήμανε (13-7-2011) ότι το ΚΑΣ όφειλε προηγούμενα να συζητήσει για το θέμα με την ΑΕΕ. Εν συνεχεία, άπαντες οι βουλευτές του ΛΑΟΣ υπέβαλαν 20-7-2011 ερώτηση στη Βουλή προς το ΥΠΠΟΤ, σχετικά με τα ανωτέρω, αλλά και γενικότερα για την απομάκρυνση Πουλιανού από το σπήλαιο Πετραλώνων. Οι παραπάνω ενέργειες αντί να κάνουν τους καθεστωτικούς να αναλογιστούν τί κάνουν, ενόχλησαν τόσο πολύ που, αντί της λογικής, διέγειραν δυστυχώς το θυμικό τους. Έτσι, οργίλες έως συκοφαντικές «απαντήσεις» δόθηκαν αρχικά μέσω του «Αγγελιοφόρου» (7,8-8-2011) και της διεύθυνσης κοινοβουλευτικού ελέγχου του ΥΠΠΟΤ (2-9-2011), ενώ ακολούθως εκτοξεύτηκαν επίσης ύβρεις σε προσωπικό πλέον επίπεδο (18-9-2011) μέσω «ανώνυμων» και «μη-ανιχνεύσιμων» πηγών του... υπερατλαντικού διαδικτύου.

 

Και μόνο το γεγονός ότι ο «Αγγελιοφόρος της 8-8-2011» δημοσίευσε κείμενο που στρέφεται εναντίον της ΑΕΕ, χωρίς να έρθει σε επαφή μαζί της, ώστε να υπάρχει διαθέσιμη και η γνώμη της, δείχνει, στην καλλίτερη περίπτωση, ότι το αντίστοιχο ρεπορτάζ ήταν μονομερές. Προηγούμενα πάντως (1-3-2011) η ίδια εφημερίδα προχώρησε σε μια δημοσίευση για το σπήλαιο Πετραλώνων που εμπεριείχε αρκετά τις διάφορες απόψεις, κάτι που δείχνει πως όταν θέλει μπορεί να είναι περισσότερο αμερόληπτη. Ποίος παρενέβη άραγε (π.χ. συγγενής;) και τον Αύγουστο άλλαξε η τακτική του έντυπου; Επειδή όμως «ουδέν κακό αμιγές καλού», το δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου της 8-8-2011» και η «απάντηση» του ΥΠΠΟΤ (2-9-2011) δίνει τη δυνατότητα να τεθούν ορισμένα ερωτήματα, των οποίων οι αντίστοιχες απαντήσεις θα δημοσιοποιηθούν εάν και όταν δοθούν.

 

ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, Πετράλωνα, 6 Οκτωβρίου 2011, αρ. πρωτ. 1818 και 1819


Προς: Α) Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Β) ΓΔΑΠΚ


Κοιν: 1) Εφ. Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδος
2) Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδος (2336,7)

 

Θέμα1: Δημοσίευμα «Αγγελιοφόρου» 7,8 - 8 - 2011

 

Στο (προαναφερόμενο) φύλλο του «Αγγελιοφόρου» της 7-8-2011, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο 8-8-2011, δημοσιεύτηκαν ορισμένες δηλώσεις τις οποίες φέρεται να έκανε ο αρχαιολόγος σας κ. Α. Ντάρλας.

 

Σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε:

 

1. Έχετε λάβει γνώση για το δημοσίευμα και σε αυτή την περίπτωση ακριβώς πότε (με αποδεικτικό ημερομηνίας, αρ. πρωτ. ή οποιουδήποτε σχετικού εγγράφου κλπ);
2. Επιβεβαιώνετε ότι αυτές τις δηλώσεις έκαμε ο εν λόγω αρχαιολόγος σας;
3. Γνωρίζατε προηγουμένως οτιδήποτε για αυτή τη συνέντευξη (με αποδεικτικό ημερομηνίας, αρ. πρωτ. ή οποιουδήποτε σχετικού εγγράφου κλπ);
Πετράλωνα, 6 Οκτωβρίου 2011, αρ. πρωτ. 1818

 

Θέμα2: Διευκρινήσεις επί της απάντησης στη Βουλή της 2-9-2011.

 

Σχετ: ΥΠ.ΠΟ.Τ./ΓΡ.ΥΠ./Κ.Ε./1668/ 2-9-2011.

 

Επί του ανωτέρω σχετικού, σας παρακαλούμε προς ώρας να μας γνωρίσετε σε ποία συγκεκριμένα έγγραφα Υπηρεσιών σας (ενδεχομένως της ΕΠΣΒΕ ή/κ.ά.) βασίστηκε η ως άνω απάντηση του ΥΠ.ΠΟ.Τ.; Των ίδιων και οιωνδήποτε άλλων σχετικών εγγράφων αιτούμεθα αντίγραφα (με εμφανείς ημερομηνίες έκδοσης, αρ. πρωτ. κλπ).

Για το Δ. Σ., ο πρόεδρος, Δ-ρ Άρης Ν. Πουλιανός

-----------*********************------------

Εν αναμονή επί των εξελίξεων στα παραπάνω, περνάμε στην προαναφερόμενη δήθεν «απάντηση» του ΥΠΠΟΤ της 2-9-2011. Αυτή, εμπεριέχει αφενός το σκέλος που μας συκοφαντεί και καταφανώς ψεύδεται ενώπιον της Βουλής σε Έλληνες βουλευτές, και αφετέρου περιλαμβάνει στοιχεία στα οποία πρέπει και πάλι να δοθούν διευκρινήσεις για σφαιρικότερη ανάγνωση.

 

Οι ανακρίβειες και τα ψεύδη του ΥΠΠΟΤ

 

Α. Αποτελεί αυθαίρετο ισχυρισμό (σελ. 2, παρ. 4) ότι δήθεν η ΑΕΕ αρνήθηκε να παραδώσει το σπήλαιο, δεδομένου ότι είχε εντωμεταξύ προσφύγει στη δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής που είχε εκδώσει το 2004 ο τ. Υπουργός Πολιτισμού και νυν Υπουργός Οικονομικών - Αντιπρόεδρος Β΄. Το γεγονός ότι τα όργανα της Πολιτείας βιάστηκαν (4-4-2011) άνευ λόγου να εκτελέσουν την αποβολή της ΑΕΕ, οπότε το αντίστοιχο δικαστήριο (15-4-2011) δεν είχε πλέον αντικείμενο εκδίκασης, δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να γίνει η από κοινού καταγραφή των πάντων. Αυτό, ακριβώς γιατί μόνο έτσι μπορούσε να διασφαλιστεί το Δημόσιο Συμφέρον, ούτως ώστε να μην μπορεί καμμία πλευρά να κατηγορεί την άλλη (π.χ. ότι οι σημερινοί κάτοχοι έκλεψαν ή κατέστρεψαν οτιδήποτε, από σταλαγμίτες και ευρήματα έως ηλεκτρολογικά καλώδια).

Παραδόξως το ΥΠΠΟ πάντα κράτησε μια ακατανόητη αντίστοιχα στάση και είτε δεν εμφανιζόταν (το 1983/4 και το 1997), είτε αρνιόταν να συμμετάσχει, όπως στις 4-4-2011, παρά το ότι η ΑΕΕ επανειλημμένα είχε ζητήσει εγγράφως την από κοινού απογραφή πριν και κατά την εκτέλεση της πιο πρόσφατης απομάκρυνσής της (σε συνέχεια ήδη εκείνη της χούντας του 1968).

Συνεπώς σε απογραφή όφειλαν να προβούν το 2011 τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, (όπως είχε κάνει και ο Δικαστικός Επιμελητής το 1997, όταν είχε αποβληθεί ο ΕΟΤ και επανεγκατασταθεί η ΑΕΕ), ενώ είναι παντελώς άστοχο να συσχετίζεται στην απάντηση του ΥΠΠΟΤ η αποβολή με τη μη από κοινού απογραφή. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο (εκτός κι αν για τη μη απογραφή υπήρχε - το πιθανότερο - δόλια σκοπιμότητα). Εξάλλου, στο σχετικό έγγραφο της παράδοσης (4-4-2011) υπάρχει από τη μια μεριά η υπογραφή του Δ-ρα Άρη Ν. Πουλιανού μαζί με την επιφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων του κι από την άλλη εκείνη του πρώην μαθητή του, προϊστάμενου της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδος, αρχαιολόγου κ. Α. Ντάρλα.

Β. Σε νομικοτραγικά λοιπόν πλαίσια αποβλήθηκε ο δάσκαλος, εγκαταστάθηκε ο μαθητής (αυτά μόνο στο Ελλαδιστάν συμβαίνουν), ο οποίος δήθεν βρήκε (σελ. 2, παρ. 6) σπήλαιο και ευρήματα σε κακή κατάσταση (το πανθομολογούμενα καλλίτερα διατηρημένο τουριστικό σπήλαιο της χώρας από φορείς όπως η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία, πρβλ π.χ. τον Γ. Αβαγιανό το 2008 ή τον Κ. Μερδενησιάνο το Σεπτέμριο του 2011 στα Χανιά). Ακόμα κι αν υποτεθεί ότι ο μαθητής και οι συν αυτώ δεν έχουν ή δεν αποβλέπουν σε κανένα προσωπικό όφελος ή αργύρια, κανείς δεν ΥΠΠΟΤαντιλαμβάνεται ότι παρόμοιοι ισχυρισμοί θα μπορούσαν να διατυπώνονται μόνο εφόσον γινόταν προηγούμενα από κοινού καταγραφή των πάντων; Είναι άραγε άσχετο αυτό που αναφέρει σε βιντεοταινία ο κ. Ε. Βενιζέλος το 2005 (βλ. You tube) ότι μαζί με άλλους καθεστωτικούς οι υπάλληλοι της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδος, μπορούν να αναλάβουν το επιστημονικό έργο της ΑΕΕ; Αυτό δεν είναι και ανήθικο, εκτός από προτροπή σε παρανομίες, υπό την προαναφερθείσα «υψηλή» προστασία; Σε πρόσφατο βίντεο της Χαλκιδική TV 17-5-2011 αναφέρεται εξάλλου από αντιδήμαρχο της περιοχής ότι ακόμα γίνεται απογραφή (γιατί λοιπόν στα κρυφά;), καθώς επίσης προαναγγέλλεται ότι το σπήλαιο δεν βρέθηκε σε καλή κατάσταση. Υποτίθεται ότι το ΥΠΠΟΤ έχει μηνύσει τον εν λόγω τοπάρχη για κατασκευή παράνομης οικοδομής μπροστά στο σπήλαιο Πετραλώνων (το πιο πρόσφατο πολιτισμικό ΥΠΠΟΤεπίτευγμα), πώς είναι δυνατόν να ενημερώνεται από αρχαιολόγους για την κατάσταση στο σπήλαιο; Εκτός και αν όλα είναι συντονισμένα για ολοφάνερους σκοπούς.

 

Γ. Ανερυθρίαστα ισχυρίζεται το ΥΠΠΟΤ (σελ. 2, παρ. 8) ότι δήθεν το Ελληνικό Δημόσιο δεν απώλεσε έσοδα εξ αιτίας της αποβολής της ΑΕΕ. Αυτοδιαψεύδεται όταν στην ίδια παράγραφο αναγράφεται ότι: Προς το παρόν το σπήλαιο λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, … προκειμένου να διατεθούν εισιτήρια, οπότε το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει έσοδα από τη λειτουργία του. Τι είδος θέατρο του παραλόγου παίζει το ΥΠΠΟΤ εδώ; Από τη μια δεν χάθηκαν έσοδα, αλλά από την άλλη προσβλέπει να έχει έσοδα όταν διατεθούν εισιτήρια; Μα αυτό ήταν το αντικείμενο της 1ης ερώτησης του ΛΑΟΣ - Πόσα χρήματα απώλεσε το Ελληνικό Δημόσιο εξ αιτίας της αποβολής Πουλιανού, από τον χώρο του σπηλαίου Πετραλώνων; Μήπως έπρεπε να είχε γίνει ακόμα πιο λιανά η ερώτηση; Π.χ.: Πόσα θα ήταν τα έσοδα κατ’ αναλογία με τα προηγούμενα χρόνια, που τελικά χάθηκαν για το Ελληνικό Δημόσιο εξ αιτίας της αποβολής Πουλιανού από τον χώρο του σπηλαίου Πετραλώνων; Και δεν είναι μόνο τα έσοδα που σε περίοδο κρίσης χάθηκαν, αλλά αν συνυπολογιστούν και τα έξοδα (μισθοί υπαλλήλων του ΥΠΠΟΤ, καθημερινά εκτός έδρας, ενοίκια για την έδρα, λειτουργικά έξοδα για ΔΕΗ, τηλέφωνα κλπ - την ώρα που άλλοι δεν έχουν τα προς το ζειν), τότε προκύπτει ότι το Ελληνικό Δημόσιο απώλεσε αναίτια το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Ψευδέστατα ισχυρίζεται το ΥΠΠΟΤ (σελ. 2, παρ. 8) ότι η ΑΕΕ όφειλε να του αποδίδει τις εισπράξεις. Η ψευδολογία του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι γνωρίζει πως επί του θέματος αρμόδια είναι η ΕΤΑ κι όχι το ΥΠΠΟΤ, με βάση σειρά εξωδίκων, πρωτοκολλημένων εγγράφων (π.χ. 12-1-11 και πριν μαθειτεί οτιδήποτε για την αποβολή), αλλά κυρίως πορισμάτων και δικαστικών αποφάσεων όπως: ο υπ’ αριθμ. πρωτ. 6948/15/10/2002 οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που ενήργησε, με διαταγή εφέτου ανακριτού Αθηνών, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το υπ’ αριθμ. 17/2003 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, η υπ’ αριθμ. 23531/2003 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, η υπ’ αριθμ. 21118/2005 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η υπ’ αριθμ. 2428/05 απόφαση του Ποινικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, η υπ’ αριθμ. 38729/06 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η αμετάκλητη υπ. αρ. 2549/2006 απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, οι υπ. αρ. 397/2009 και 549/2010 τελεσίδικες αποφάσεις του Εφετείου Θεσσαλονίκης, κ.ά. Παρόλα αυτά το ΥΠΠΟΤ συνεχίζει να διαδίδει τα προαναφερόμενα ψεύδη, με προφανή σκοπό τη συκοφαντία της ΑΕΕ και πιθανότερο στόχο την καταλήστευση του έργου της. Είναι ποτέ δυνατόν κρατικός φορέας να παραγνωρίζει ή να περιφρονεί δικαστικές αποφάσεις ή να αποφαίνεται ως δικαστήριο για το τι έπρεπε και δεν έπρεπε να πράξει η ΑΕΕ; Δεν βλέπουν οι «αρμόδιοι» καθεστωτικοί ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια, παίζοντας ακόμα και με ποινικές ευθύνες;

Στην επόμενη 9η παράγραφο ψεύδεται πάλι το ΥΠΠΟΤ όταν παραπληροφορώντας κάνει λόγο για την 16744/2010 πρωτόδικη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Σε αυτή, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, η ΑΕΕ δικάστηκε ερήμην, ενώ επί λέξει (7-6-2010) το Πρωτοδικείο: «αναβάλλει την οριστική του απόφαση». Στην περίπτωση αυτή πάλι δεν γνωρίζουν οι καθεστωτικοί ότι είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτη η επίκληση (ιδίως από κρατικούς φορείς) σε μη τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων, τα οποία μάλιστα είναι σε εξέλιξη; Για μας όχι μόνο στερούνται ηθικών ερεισμάτων και νομικών επιχειρημάτων, αλλά αποδεικνύεται όλο και πιο φανερά ότι το μόνο γήπεδο που μπορεί να έχουν (έστω προσωρινά) κάποια τύχη, είναι εκείνο που μπαίνουν χωρίς αντίπαλο ή όταν κατορθώνουν να «συγχωνεύουν» όλες τις εξουσίες…

Παρεμπιπτόντως αναφέρεται ότι (πάλι με «μαρτυρίες αρμοδίων») στις 14-10-2011 δικάζεται ο 88χρονος (πλέον) Δ-ρ Άρης Ν. Πουλιανός ταυτόχρονα σε δύο δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Αν π.χ. το ένα κρίνει ότι αδικαιολόγητα απουσιάζει ο διευθυντής του σπηλαίου και του Ανθρωπολογικού Μουσείου Πετραλώνων, καθότι θα βρίσκεται στο άλλο δικαστήριο, και καταδικαστεί ερήμην (προφανώς όχι τελεσίδικα), δεν θα είναι να αγανακτεί κανείς στην περίπτωση που βγουν τότε τίποτε καθεστωτικές τυμπανοκρουσίες για δήθεν δικαίωση. Εκτός από τις δύο δίκες της 14-10-2011, για ευθετότερη περίσταση αναβάλλεται η αναφορά σε άλλες δίκες των καθεστωτικών κατά του Δρα Άρη Ν. Πουλιανού των 29-9 και 30-9 του 2011. Και μετά έχουν το θράσος να μιλούν για κατανόηση και συναίνεση...

 

Στη 10η παράγραφο το ΥΠΠΟΤ κατόρθωσε να παντρέψει απίστευτα ψεύδη με άλλη τόση συκοφαντική σάλτσα. Το να κατηγορούν οι αδρά αμειβόμενοι καθεστωτικοί (με χιλιάδες ευρώ) τον επί δεκαετίες αμισθί διευθυντή του σπηλαίου Πετραλώνων για υπερβολικά έξοδα, όπως ψυγείο και καταψύκτη (για το κυλικείο), ρεύμα για φύλαξη ή συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, είναι όχι μόνο παρανοϊκό, αλλά προδίδει επίσης τις (εξ ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια) ακόρεστες ληστρικές διαθέσεις τους. Αυτοί μπορούν να (αυτο)χρηματοδοτούνραι για ταξίδια ακόμα και όταν είναι εντελώς άχρηστα, η ΑΕΕ προστατεύοντας το εθνικό συμφέρον απαγορεύεται! Μήπως τελικά ενεργούν εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα, όπως υπαινίσσεται 21-1-2011 ο Δ-ρ Άρης Ν. Πουλιανός σε συνέντευξη στη newsbomb;

Επισημαίνεται επίσης εκείνο που αναφέρουν (στην ίδια 10η παράγραφο) πώς δήθεν επί των ημερών μας οι επισκέπτες του σπηλαίου βάδιζαν πάνω σε ενεργό ηλεκτροφόρο καλώδιο. Εμείς αναρωτιόμαστε και πάλι: άραγε γι’ αυτό το λόγο δεν ήθελαν να γίνει από κοινού η καταγραφή, ώστε να λένε εναντίον μας εκ των υστέρων ότι τους κατέβει, όπως επίσης ότι δεν είχε γίνει κανένα έργο ή ότι δεν μεριμνήσαμε για την πυροπροστασία; Ενημερώνουμε τους αξιότιμους βουλευτές, καθώς και τους αναγνώστες του παρόντος ότι, αν μη τι άλλο (όχι όπως σήμερα), εμείς διαθέταμε ειδικευμένο ηλεκτρολόγο, ο οποίος ουδέποτε άφησε τίποτα επικίνδυνα για τους επισκέπτες ηλεκτροφόρα καλώδια. Δεν αναρωτήθηκαν ότι και αυτό το ψεύδος, τούς επιστρέφει σαν μπούμεργκ; Αφενός επειδή είναι σαν να ισχυρίζονται ότι αδιαφορούσαμε ακόμα και για τη δική μας ασφάλεια, αφετέρου είναι σαν να ισχυρίζονται επίσης ότι ενώ είχαν κάθε δικαίωμα δεν έκαναν ποτέ τους (οι «αρμόδιοι») έλεγχο στην ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του σπηλαίου, των ευρημάτων κλπ, ενώ ήταν παρόντες σχεδόν καθημερινά στο χώρο...

Δ. ΥΠΠΟΤοταχυδακτυλουργίες (σελ. 3. παρ. 4, σημείο 2): Στην ερώτηση του ΛΑΟΣ, γιατί 12 εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο, το ΥΠΠΟΤ «απαντά» ότι δεν απέλυσε κανένα εργαζόμενο. Είναι σαν να απαντά σε άλλη ερώτηση (: όπως π.χ. γιατί το ΥΠΠΟΤ απέλυσε εργαζόμενους;). Προφανώς οι βουλευτές ρώτησαν γιατί το ΥΠΠΟΤ δεν μερίμνησε για τους 12 εργαζόμενους που είχε προσλάβει η ΑΕΕ για λογαριασμό του Δημοσίου; Αντίθετα εάν το ΥΠΠΟΤ είχε σκεφτεί ψύχραιμα και αναβάλλει, όπως είχε προτείνει η ΑΕΕ, την εφαρμογή του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, δεν θα ήταν σήμερα άνεργοι 10 εργαζόμενοι από την Κοινότητα Πετραλώνων και 2 από την Κοινότητα Κρήνης, αλλά ούτε το Δημόσιο θα είχε τουλάχιστον 500.000 ευρώ ζημία. Κάλλιστα, διαθέτοντας ανά χείρας την απόφαση 88/2011 του ΣτΕ, μπορούσε να την εφαρμόσει όποτε ήθελε, εφοδιασμένο με επιπλέον δεδομένα υπέρ του, και πρώτα απ’ όλα να οργανωθεί (εισιτήρια κλπ) και μετά να αναλάβει το χώρο. Τι λοιπόν κρύβεται πίσω από την τόση πρεμούρα, πέρα από το να χάσει η χώρα μας κι άλλα χρήματα; Στην προαναφερόμενη συνέντευξη 17-5-2011 της Χαλκιδική TV (ενός μάλλον φιλικά προσκείμενου προς την αποβολή μας φορέα) οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής ανακοινώνουν ότι θα διαγράψουν εφεξής ως προορισμό των τουριστών το σπήλαιο Πετραλώνων, καθώς συναντούν σήμερα εκεί μια αλλοπρόσαλλη κατάσταση. Παρόλα αυτά οι καθεστωτικοί τολμούν να διαβάλλουν κατ' εξακολούθηση την ΑΕΕ. Άραγε δεν περίμεναν να γίνει γνωστή η αντι-τουριστική τους δράση ενάμιση μόλις μήνα μετά την απομάκρυνσή μας, μολονότι η παραπάνω τηλεοπτική εκπομπή προηγήθηκε κατά πολύ της 2-9-2011 «απάντησης» του ΥΠΠΟΤ; Ρεσιτάλ δίνει και πάλι ο Αντιδήμαρχος, προβάλλοντας παραπάνω από σίγουρο ότι θα υποχρεώσει το ΥΠΠΟΤ (που τον έχει μηνύσει) να παρέμβει για να τακτοποιήσει το θέμα... με άγνωστη μέχρι στιγμής έκβαση για αμφότερα τα ζητήματα.

 

Ε. Λέει το ΥΠΠΟΤ ότι (σελ. 3. παρ. 5, σημείο 3): Συνεπώς το Δημόσιο δεν οφείλει κανένα χρηματικό ποσό στην ΑΕΕ. Εμείς αναρωτιόμαστε πού έκανε ξανά το Δημόσιο ανάλογο έργο (αξιοποίηση σπηλαίου, ανέγερση Μουσείου κ.ά.) με μόνο 23 εκ. δραχμές; Και δεν αποτελεί αυτή η δήλωση μνημείο αγνωμοσύνης και αχαριστίας; Πάλι δεν αντιλαμβάνονται οι καθεστωτικοί ότι και αυτό το ψέμα θα ’χει κοντά ποδάρια, δυστυχώς όμως με δυσμενή αναγκαστικά αντίκτυπο ακόμα και σε διεθνές επίπεδο; Αν ούτε κι αυτό, άραγε τι στην ευχή καταλαβαίνουν;

 

Για να καταφανεί το μέγεθος της ασχετοσύνης και αδιαφορίας των «αρμοδίων», ως ανθρωπολογικός φορέας η ΑΕΕ καταδεικνύει σε συσχετισμό με τα παραπάνω την αντίστοιχη αγραμματοσύνη που «παρεισέφρησε» στο σχολικό βιβλίο Ιστορίας της 1ης Γυμνασίου. Προφανές είναι ότι σε τελική ανάλυση δεν θα έπρεπε να αγνοούνται οι ανθρωπολογικές γνώσεις των ειδικών ανθρωπολόγων από τους κάθε λογής καλοπληρωμένους άσχετους, που όμως η Πολιτεία τους ανέθεσε (προπαντός... νόμιμα και με τη βούλα) να φιγουράρουν σαν διευθυντές παλαιοανθρωπολογικού κρατικού φορέα. Κατακαημένη Μακεδονία τι σού ’μελλε να πάθεις....

Άλλες αντιπουλιανικές ενέργειες - συνακόλουθες σκέψεις

 

Θεωρούμε απλή σύμπτωση το γεγονός ότι η τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε 15-9-2011 στον… «αείμνηστο» Δ-ρα Άρη Ν. Πουλιανό. Αποστείλαμε ηλεκτρονική διάψευση (e-mail), που πιθανόν όμως χάθηκε στις διαδικτυακές διαδρομές. Πάντως πιστεύουμε ότι παρόμοιες ψευδείς ειδήσεις δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, αλλά σε κακόβουλες διαδόσεις του αντιπουλιανικού παρακράτους.

 

Σαν συμπλήρωμα στα προηγούμενα, μέσω της διαδικτυακής «Φρικηπαίδειας» (με τη φρίκη σε όλο το μεγαλείο της) έγινε 15-8-2011 (για την οποία ενημερωθήκαμε 18-9-2011) μια επιπλέον όχι μόνο συκοφαντική, μα αυτή τη φορά και άκρως υβριστική επίθεση, σε προσωπικό μάλιστα επίπεδο, εναντίον όχι μόνο των συνεργατών αλλά και όλης της οικογένειας Πουλιανού. Εδώ πλέον ξεπεράστηκαν τα όρια της δόλιας συκοφαντίας και το ζήτημα έχει παραπεμφθεί σε αρμόδιο δικαστήριο ως κατ’ εξακολούθηση ποινικά κολάσιμων εγκληματικών πράξεων. Η επιλογή όμως του φορέα αυτής της απανωτά συνεχιζόμενης συκοφαντίας έγινε πολύ «προσεκτικά». Η διερεύνηση για το ποίοι κρύβονται από πίσω και που κατοικοεδρεύουν προς απόδοση των αντίστοιχων ποινικών ευθυνών έδειξε «ανώνυμες» και «καμουφλαρισμένες - δύσκολα ανιχνεύσιμες» πηγές (των γνωστών - άγνωστων) του υπερατλαντικού διαδικτύου. Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική τοποθέτηση ή άποψη επί ενός θέματος, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί οποιαδήποτε χυδαία, υβριστική, συκοφαντική και κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά. Το κατά πόσο οι παραπάνω επιθέσεις έχουν ως κοινό παρανομαστή κάποιους εμπαθείς καθεστωτικούς και τους αδρανεγκέφαλους προστάτες τους, το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών να το αποφασίσουν, ενώ οποιαδήποτε ομοιότητα με γνωστά πρόσωπα και πράγματα δεν είναι τυχαία. Να τους χαιρόμαστε και να συνεχίσουμε να τους χρυσοπληρώνουμε περί τους 20 υπουργικούς μισθούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ έκαστο.

 

Πέρα από το πανθομολογούμενο πολιτειακό έλλειμμα δημοκρατίας (πρβλ. και δημοκληροκρατια.gr), τότε με το FOCUS (1-3-2010) πρώτη η ΑΕΕ κατήγγειλε ότι αν δεν βρεθούν οι κλέφτες και δεν επιστραφούν τα κλοπιμαία, δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί η επίπλαστη οικονομική κρίση στη χώρα μας. Κάνα χρόνο αργότερα προς τιμή του ο Αλέκος Παπαδόπουλος δήλωνε ότι είναι αδύνατον να προβούν σε αποκατάσταση της ομαλότητας οι πολιτικοί που συμμετείχαν στην καταλήστευση της Ελλάδας. Οι ίδιοι κλέφτες είναι οι ψεύτες που για προφανείς λόγους επιτίθενται σήμερα στον Δ-ρα Άρη Ν. Πουλιανό. Καθώς το σημαντικότερο επιστημονικό του επίτευγμα παραμένει η διδακτορική του διατριβή στη Μόσχα: «Η Προέλευση των Ελλήνων», με την οποία η Σοβιετική Ακαδημία Επιστημών αποδέχτηκε το 1961 ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων, η σημερινή συκοφαντική επίθεση στρέφεται ταυτόχρονα εναντίον κάθε Έλληνα που δεν απαρνείται την καταγωγή του.

 

Το σύνολο της επίθεσης έχει άκρως παρακρατικό άρωμα και κατά βάθος έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Για αυτό, καλούμε οποιονδήποτε άνθρωπο καταδικάζει παρόμοιες τακτικές να συστρατευθεί μαζί μας ώστε βαθμιαία να εξοβελιστούν σαν απαράδεκτα, ανόητα και παιδαριώδη τα προαναφερόμενα καθεστωτικά φαινόμενα.

 

  Επιστροφή στα περιεχόμενα