Β. Έλληνες blogger(s), μια ομιλία και δύο επιστολές με μαγιάτικα «χαιρετίσματα» στην εξουσία (Ιούνιος 2011)

           

Σταχυολογημένες επισημάνσεις Ελλήνων bloggers στην olympia - ιστοσελίδα που είχε αναγγείλει την ομιλία της 14ης Μαΐου 2011 στην Τούμπα Θεσσαλονίκης:

- Δεν χωρά ο Πουλιανός και η Μέρκελ στο ίδιο σπήλαιο (Σημ: δίπλα στο οποίο εξακολουθεί να διαμένει συνεχώς παρά την απομάκρυνσή του στις 4-4-2011).

- Ο Άρης των ανθρώπων (βίντεο).

- Κάθε σπιθαμή του σπηλαίου είναι καταγεγραμμένη μαζί με… όλα τα ευρήματα, για να μην κουραστούν οι επίορκοι.

- Μπορεί οι Ναζί του μνημονίου να ξερίζωσαν τον Πουλιανό (από το σπήλαιο), οι Έλληνες Bloggers θα τον κρατήσουν όμως για πάντα εκεί, διαδίδοντας το έργο του που δεν είναι άλλο από την Αλήθεια.

- Eύγε! Αφιερωμένο στους υβριστές του.

- Τα περισσότερα εύγε τα έχει πάρει απ΄ τους ….εχθρούς του, να γιατί τόσο μίσος για το έργο του. Θέλησαν να τον μοιάσουν αλλά είναι βλέπεις φιλημένος και απ΄ τις μοίρες και απ΄ τις μούσες, άρα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τον πολεμήσουν.

Ε, και;;;

Όταν το αποτέλεσμα δικαιώνει οι πολέμιοι απλώς σκυλιάζουν, που να βρουν την γενναιότητα να κλίνουν ευλαβικά το γόνυ. Ας είναι, ας καταγραφούν ως πολέμιοι αφού τόσο τους κόβει.

- Είναι πολύ φυσικό να τον σιχαίνονται όσοι έγιναν καθηγητάδες γιατί τους προωθούσε το κόμμα και σκοπός τους πέρα από τη στρατολόγηση υπηρετών του κόμματος ή της οργάνωσης, ήταν και η καλοπέραση με κάθε τρόπο, όπως με την εξαφάνιση ευρημάτων. Σιγά μην τον άφηναν! Να έρθει τώρα ένας Πουλιανός και να χαλάει την πιάτσα; ...Εεε; τι είπες Βen;

- Σωστά τους λές, παράσιτα είναι και δεν τον θέλουν γιατί με την παρουσία του και το έργο του γίνεται σύγκριση και φαίνεται ποιος είναι επιστήμων και ποιος είναι τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ.

- Ο Άρης των ανθρώπων. Ο Άρης όλων των Ελλήνων!! Των πραγματικών Ελλήνων. Αυτών που πάλεψαν και έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα τους.
Το κατεστημένο τον πολέμησε γιατί όταν η πραγματική γνώση έλθει στο μυαλό των ανθρώπων γίνεται το πιο δυνατό όπλο στα χέρια τους!! Τη γνώση μάς στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και εμείς την αρνηθήκαμε βολεμένοι στο καβούκι μας και κλείνοντας αυτιά και μάτια κοιμηθήκαμε τον ύπνο του “δικαίου”. Τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τους συν αυτώ επιλέξαμε για να πάρουν την ζωή μας στα χέρια τους… Σκύβω το κεφάλι ταπεινά εμπρός στον ΕΛΛΗΝΑ κ. Άρη Πουλιανό και εύχομαι να είναι πάντα καλά και υγιής και το τεράστιο έργο του ας είναι ένας από τους τελευταίους οδηγούς για να ξαναβρούμε την ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ.

- ΠΟΥΛΙΑΝΕ ΕΙΣΑΙ ΓΙΓΑΝΤΑΣ. έχει ενδιαφέρον να προβληθεί, αν μπορεί ξεχωριστά το έργο του σχετικά με τις έρευνες του στην ΚΡΗΤΗ. ΨΑΞΤΕ ΤΟ. Ενόχλησε κάποιους ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

- ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ (ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ).

 

Σημ: Όποιος μπει στην παραπάνω ιστοσελίδα (όπως συμβαίνει συχνά σε παρόμοιες περιπτώσεις) θα βρει και τρεις άσχετες με τον Άρη Πουλιανό αναρτήσεις. Επίσης, αν και ένα από τα σχετικά σχόλια είναι αξιοσημείωτα υπέρ του Πουλιανού, μπορεί να επισημανθεί ότι οι κατ’ ανάγκη αυτάρκεις Αρχάνθρωποι είναι τραβηγμένο να ονομάζονται για εκείνη την εποχή αλτρουιστές, όρος που εφευρέθηκε το 1895 από τον κοινωνιολόγο Auguste Comte.

 

Η ομιλία

 

Αμέτρητες ιστοσελίδες απαντώνται μέσω της google και ενδεικτικά:

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ενδοχώρα» στη Θεσσαλονίκη στον νέο του πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» το Σάββατο 14 Μαΐου με καλεσμένο τον καθηγητή Ανθρωπολογίας Άρη Πουλιανό.

Ο διεθνούς φήμης και καταξίωσης επιστήμονας μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως μετά τον εκδιωγμό του από το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής, όπου για δεκαετίες επιτελούσε ένα σημαντικότατο επιστημονικό έργο με διεθνή εμβέλεια, αφού στην κυριολεξία ανέτρεψε όλα τα ιστορικά δεδομένα και θεωρίες για την καταγωγή του ανθρωπίνου γένους. Ένα τέτοιο έργο, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε πολλούς ορκισμένους εχθρούς του, τόσο στον επιστημονικό, όσο και στον ευρύτερο πολιτικό χώρο. Μικροφιλοδοξίες και σκοπιμότητες κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα τον τελικό εκδιωγμό του κ. Πουλιανού από τον κατ’ εξοχήν χώρο έρευνας και δημιουργίας του.

Η ανάδειξη της παγκοσμίου σπουδαιότητας του σπηλαίου των Πετραλώνων και του Αρχανθρώπου που είχε βρει καταφύγιο εκεί, αποτελούν σίγουρα επίτευγμα του Άρη Πουλιανού. Όπως συνηθίζεται, δυστυχώς, όμως στη χώρα μας, τελικά όλα αυτά ανταμείβονται με αχαριστία, μικροψυχία και αγνωμοσύνη.

 

Αναρτώνται επίσης εδώ πληροφορικά δύο πρόσφατα έγγραφα του Πουλιανού προς την «ηγεσία» του ΥΠΠΟΤ (με επιπλέον διευκρινιστικά σχόλια στην επόμενη ενότητα):

 

Αθήνα, 27 Μαΐου 2011, αρ. πρωτ. 1814

                       

                                    Προς: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

 

1)      Γραφ. κ. Υπουργού

2)      Γραφ. κ. Γεν. Γραμματέως

3)      ΓΔΑΠΚ

4)      Εφ. Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδος

 

Κοιν: Εφ. Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδος

 

Θέμα:  Καταγραφή χώρων και ευρημάτων σπηλαίου Πετραλώνων.

   

Στις 4-4-2011 δικαστικός επιμελητής εφαρμόζοντας την 88/2011 απόφαση του ΣτΕ απομάκρυνε από το χώρο του σπηλαίου Πετραλώνων την Α.Ε.Ε. εγκαθιστώντας, με κάθε επιφύλαξή μου, το ΥΠΠΟΤ. Δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις της Α.Ε.Ε. για πλήρη προηγούμενα καταγραφή σπηλαίου, περιβάλλοντα χώρου και των ευρημάτων του Ανθρωπολογικού Μουσείου που ανήγειρα με δικά μου έξοδα, η απομάκρυνση έγινε χωρίς την παραπάνω απογραφή με τη συμμετοχή της Α.Ε.Ε. Έτσι, καθότι τελικά προχωρήσατε μόνοι σας στην καταγραφή, σας παρακαλώ για κάθε νόμιμη χρήση να μου χορηγήσετε αντίγραφα των σχετικών καταλόγων, των ψηφιακών φωτογραφιών και βιντεοσκοπήσεων, που έχετε μέχρι στιγμής ολοκληρώσει. Σας παρακαλώ επίσης να με ενημερώσετε για οποιεσδήποτε ανάλογες ενέργειες προχωρήσετε μελλοντικά, αποστέλλοντας μαζί και τα συνοδευτικά επ’ αυτών έγγραφα και αντίστοιχα δεδομένα. 

 

Επίσης:

 

Αθήνα, 31 Μαΐου 2011, αρ. πρωτ. 1815

 

Θέμα: Ιδιωτικά αντικείμενα δικά μου και της ΑΕΕ στον αρχαιολογικό χώρο του σπηλαίου Πετραλώνων και το Ανθρωπολογικό Μουσείο.

 

Επί μισό αιώνα έχω μεταφέρει ή εγκαταστήσει στον προαναφερόμενο χώρο διάφορα αντικείμενα όπως: 1) ευρήματα των ανασκαφών μου από τη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής και τη λεκάνη της Πτολεμαΐδας, 2) ευρήματα επιφανειακών περισυλλογών προερχόμενα από την Ελλάδα (π.χ. Αρχάνες, σπήλαιο Κάψιας) ή άλλα μέρη (π.χ. Ολντουπάι της Αφρικής), 3) καλλιτεχνικές (ζωγραφικές ή γλυπτικές) αναπαραστάσεις από την εποχή  των αρχανθρώπων ή άλλες περιόδους (λ.χ. μειοκαινική καμηλοπάρδαλη από τη Ν. Τρίγλια) και 4) βιβλία και έντυπα που έχουν τοποθετηθεί στη βιβλιοθήκη και τον προθάλαμο του Ανθρωπολογικού Μουσείου.   

Με εξαίρεση τα ευρήματα των ανασκαφών μου από το σπήλαιο Πετραλώνων, που σύμφωνα με την από το 1981 σύμβαση ανήκουν στο Δημόσιο, τα υπόλοιπα αποτελούν αντικείμενα δικά μου και της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος, πολλά μάλιστα από τα οποία έχουν κατατεθεί καταλογοποιημένα από τη 10ετία του ’80 στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟΤ ως ιδιωτική συλλογή.

Παράλληλα πληροφορήθηκα εχτές από το διαδίκτυο ότι με βάση την από 24-5-2011 απόφαση του ΚΑΣ έχετε σκοπό να απομακρύνετε ή να πετάξετε κάποια από αυτά τα αντικείμενα. Κατά συνέπεια αφενός σας παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφα αυτής της απόφασης του ΚΑΣ και των σχετικών εγγράφων για κάθε νόμιμη χρήση, και αφετέρου να μου ορίσετε ώρα και ημερομηνία για τη μεταφορά και τη φύλαξή τους σε δικό μου χώρο.

     

Για το Δ. Σ., ο πρόεδρος, Δ-ρ Άρης Ν. Πουλιανός