Σχολιασμοί (15-7-2018) αναφορικά με την ερώτηση της ΧΑ 5-7-2018 προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού για το Σπήλαιο Πετραλώνων, καθώς και της παρεπόμενης δημοσίευσης 10-7-2018 στην «Ελεύθερη Ώρα».

 

            Η παραπάνω ερώτηση απαντάται στο διαδίκτυο, αλλά και για πιο άμεση επίσης εποπτεία παρατίθεται κι εδώ:

 

 

Ερώτηση σχετικά με τον αρχάνθρωπο του σπηλαίου των Πετραλώνων

 

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018 - 19:43

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «Ο αρχάνθρωπος του σπηλαίου των Πετραλώνων»

Το σπήλαιο του αρχανθρώπου των Πετραλώνων βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από το χωριό Πετράλωνα της Χαλκιδικής  στη Μακεδονία. Στο σπήλαιο ανακαλύφθηκαν από τον Άρη Πουλιανό τα ίχνη κατοίκησης Αρχανθρώπων 700.000 περίπου ετών, δηλαδή των αρχαιότερων Ευρωπαίων προγόνων που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα. Το σπήλαιο ανακάλυψε ο Φίλιππος Χαντζαρίδης στις 10 Μαΐου του 1959 και έγινε γνωστό για τα παλαιοντολογικά και παλαιοανθρωπολογικά του ευρήματα όπως του περίφημου απολιθωμένου ανθρώπινου κρανίου με συνέπεια η  αξία του ευρήματος και η μοναδικότητά του έδωσαν αφορμή σε μια σειρά εργασιών μέσα και έξω από το σπήλαιο από το 1968 και ανασκαφών στο σπήλαιο από τον (παλαιο)ανθρωπολόγο Αρη Πουλιανό.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Επειδή το εξαιρετικής σπουδαιότητος αυτό εύρημα παραμένει ανεκμετάλλευτο, τόσο ανθρωπολογικά όσο και αρχαιολογικά, ποιες ακριβώς ενέργειες πραγματοποιούνται προς τούτο από την ελληνική κυβέρνηση;


Αθήνα, 5/7/2018

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

 

Σχολιασμοί:

 

1.      Δέον όπως επισημανθεί πως τις έρευνές του για την Προέλευση των Ελλήνων ξεκίνησε ο Δ-ρ Άρης Ν. Πουλιανός στη Σοβιετική Ακαδημία της Μόσχας, όπου είχε καταφύγει μετά τη συμμετοχή του ως μαχητής του ΕΛΑΣ στην Κατοχή και τον πόλεμο της Ελλάδας (τον καταχρηστικά επονομαζόμενο εμφύλιο / 1946-1949). Το δε 1965 άρχισε τις μελέτες στο σπήλαιο Πετραλώνων κι όχι το 1968 όπως πιθανόν εκ παραδρομής αναγράφεται στη βουλευτική ερώτηση.

 

2.      Η ερώτηση είναι πολύ γενικού χαρακτήρα και ως εκ τούτου είναι εύκολο να δοθεί μια οποιαδήποτε απάντηση. Π.χ. πως τα αρμόδια υπουργεία κάνουν ό,τι μπορούν για να αξιοποιήσουν στο έπακρο την επιστημονική και τουριστική κληρονομιά που μας άφησε ο Δ-ρ Άρης Ν. Πουλιανός (όπως πιθανότατα ετοιμάζονται από τώρα να πουν μελλοντικά).

 

3.      Είναι γνωστό ότι πάγια τακτική των Υπουργών του Σύριζα είναι ουδέποτε να απαντούν σε ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής. Οπότε προς τί η αντίστοιχη και μάλιστα πολύ γενικού χαρακτήρα ερώτηση; Ποίον μπορεί να ωφελεί έτσι, αν όχι τους αντιπάλους του έργου του Δ-ρα Άρη Ν. Πουλιανού; Μόνο αν η ερώτηση ήταν σαφής και συγκεκριμένη (π.χ. ποία μέτρα έχουν ληφθεί να σταματήσουν οι καταστροφικές παρεμβάσεις στο κρανίο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων, όπως αυτές έχουν γίνει βάιραλ στο διαδίκτυο - πρβλ. εκτενές ιστορικό www.http://www.aee.gr/hellenic/1contents/Extensive%20history%20of%20AAG%20research%201.html, τότε η μπορεί και να βοηθούσε (πρωτίστως βέβαια την Ελλάδα και κατ’ επέκταση την Ευρώπη).

 

4.      Είναι γνωστό το αριστερό και δη αντιναζιστικό παρελθόν του διεθνούς φήμης Έλληνα ανθρωπολόγου. Να μην υποτεθεί ότι με αυτού του είδους το «πατρονάρισμα», υποβοηθούνται έμμεσα και πάλι οι αντίπαλοι του Δ-ρα Άρη Ν. Πουλιανού και άρα και της χώρας μας;    

 

5.      Όταν κάποιος μιλά για σιωνιστικό «δάκτυλο» και δη χωρίς αποδείξεις, μήπως γίνεται προσπάθεια απόκρυψης των αντίστοιχα χουντικών ή / και ναζιστικών παρεμβάσεων;

 

6.      Εμπεριέχονται σφάλματα που παραπληροφορούν τον αναγνώστη, όπως τα περί ελληνικής ιστορίας, διότι ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων ανάγεται στην ευρωπαϊκή ιστορία και όχι ειδικά στην ελληνική. Κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό πως την εποχή των 700.000 δεν υπήρχαν Έλληνες.

 

7.      Ορισμένες επισημάνσεις, γνωστές πάντως ήδη από το παρελθόν, όπως π.χ. η καταστροφή των ανθρωπολογικών στοιχείων του παρελθόντος της χώρας μας σε ποσοστό κοντά στο 90% (το οποίο μπορεί να είναι ακόμα και μεγαλύτερο), αποτελούν το βασικότερο λόγο που μια αντίστοιχη διερεύνηση έχει σκαλώσει στις «απίθανες ελληνικές καλένδες»...

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ