ΕΞΩΔΙΚΟ

Του Νικολάου ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ του Αριστείδη, κατοίκου Αθηνών, οδός Δαφνομήλη αριθμός 5-7 με τηλ: 6936705100

ΠΡΟΣ

Τον Προϊστάμενο της Εφορίας ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ –ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, οδός Αρδηττού αριθμός 34β με ΤΚ 11636, Αθήνα.

            Με το υπ αριθμόν πρωτ. ΕΠ 48/12.8.2016 έγγραφο με καλείτε για απολογία, διότι ως Δημόσιος Υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού και όπως προκύπτει από το Πρακτικό 16 του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ που διενεργήθη στο ΜΠΡΝΟ της Τσεχίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2013, στο οποίο συμμετείχα και εγώ, υπέπεσα στα πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς, καθώς και στο παράπτωμα της άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής που έγινε δημοσίως γραπτώς με σκόπιμη χρήση, εν γνώσει μου εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηρισμούς απρεπών εκφράσεων, όπως τα παραπτώματα προβλέπονται από τα σχετικά άρθρα των νόμων 3528/2007, 4057/2012, 4325/2015.

            Επί της κλήσης σας αυτής εκθέτω τα εξής :

Νομική προϋπόθεση για την τέλεση των ως άνω  πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων, είναι ότι ο δράστης να έχει την ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου.

            Όμως εγώ κατά την χρονολογία της υποτιθέμενης τέλεσης (21-28 Ιουλίου 2013) των δήθεν πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων, δεν  είχα την ιδιότητα του ενεργού Δημόσιου Υπαλλήλου και συνεπώς η υπηρεσία σας ως Δημόσια Αρχή, δεν έχει νομική εξουσία να ασκήσει σε βάρος μου οποιαδήποτε πειθαρχική δίωξη διότι:

α) Χρονολογία τέλεσης της σε βάρος μου καταλογιζόμενης πειθαρχικής και ποινικής συμπεριφοράς φέρεται, κατά το παραπεμπτικό η από 23 έως 28 Ιουλίου 2013, όταν, ως ιδιώτης σπηλαιολόγος και όχι ως δημόσιος υπάλληλος συμμετείχα στο 16ο Διεθνές Συνέδριο Σπηλαιολογίας σε πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τσεχίας, από το πρακτικό του οποίου προκύπτει η δήθεν κατά την γνώμη σας πειθαρχική και ποινικά διωκόμενη συμπεριφορά μου.

            Όμως εγώ, δια της με αριθμό πρωτ. ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΓΠ/ΓΔΔΥ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΜΝ/Α5/1592/ 22.11.2012 απόφαση του Αναπληρωτού Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου ΤΖΑΒΑΡΑ τέθηκα σε αυτοδίκαιη αργία από 13.11.2012 από την χρονολογία αυτή και για όσο χρόνο διαρκεί η αργία έπαυσα να ασκώ τα καθήκοντα του Υπαλλήλου κυρίων και παρεπόμενων.

            Με την υπ αριθμόν πρωτ. ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΔΑΔΤΠ/ΕΠ 775/9.3.2015 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά έληξε η αυτοδίκαιη αργία και επανήλθα στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ως μόνιμος υπάλληλος με βαθμό Β΄ του κλάδου ΠΕ, αφού με την υπ αριθμόν 37/15.12.2014 απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. κρίθηκε, ότι δεν είχα υποπέσει στα πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, εξαιτίας των οποίων, κατά τα ανωτέρω τέθηκα σε αυτοδίκαιη αργία. Παρουσιάστηκα δε στην υπηρεσία μου και ανέλαβα καθήκοντα από 16 Μαρτίου 2015 , όπως προκύπτει από το με αριθμό πρωτ. ΕΠ/27/16.3.2015 εμπιστευτικό έγγραφο της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας .

            Συνεπώς κατά τα ανωτέρω από 13.11.2012 μέχρι 16.3.2015 διατελούσα σε αυτοδίκαιη δημοσιοϋπαλληλική Αργία και συνεπώς κατ’ ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των σχετικών νομικών διατάξεων καθ’ όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα (13.11.2012 έως 15.3.2015) δεν είχα την ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου, δεδομένου, ότι απείχα υποχρεωτικά εκ του νόμου από την άσκηση των καθηκόντων μου, ως υπαλλήλου του Ελληνικού Δημοσίου, με συνέπεια φυσικά η νομική μου αυτή κατάσταση να έχει επιβαρυντικές επιπτώσεις ως προς τη μισθοδοσία μου.

            Συνεπώς όταν εγώ φέρομαι κατά το προς απολογία μου έγγραφό σας, να έχω διαπράξει πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα από 21 έως 28 Ιουλίου 2013 στο 16ο Διεθνές Συνέδριο Σπηλαιολογίας σε πόλη της Τσεχίας, εγώ κατά την χρονολογία αυτή, δεν είχα την ιδιότητα του Δημόσιου Υπαλλήλου και συνεπώς κάθε πειθαρχική δίωξή μου, ως προς το ζήτημα αυτό δεν είναι νόμιμη. Ούτε δύναται να υποστηριχθεί νομικά η άποψη, ότι ναι μεν βρισκόμουν σε αυτοδίκαιη αργία αλλά εξακολουθούσα να έχω τυπικά την ιδιότητα του Δημόσιου Υπαλλήλου. Η άποψη αυτή νομικά δεν είναι βάσιμη, αφού δεν είχα δικαίωμα να ασκήσω τα δημοσιοϋπαλληλικά μου καθήκοντα, ως έννομη συνέπεια της αυτοδίκαιης αργίας μου.

            Πρόθεση μου με την εξώδικο αυτή, δεν είναι να στρεψοδικήσω, ως προς την υπό κρίση υπόθεση μου ούτε να αποφύγω την απολογία μου ως προς τα επίμαχα ζητήματα.

            Πρόθεση μου είναι να γίνει εφαρμογή των νομικών κανόνων, ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κράτους που οδηγεί σε δίκαιη και ορθή απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης

β) Ένσταση Παραγραφής της αξίωσης του Ελληνικού Δημοσίου, για πειθαρχική και ποινική δίωξη μου.

            Εκ των κείμενων διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έχουν παραγραφεί τα ποινικά αδικήματα , για τα οποία φέρομαι ότι δήθεν τέλεσα. Η παραγραφή αυτή συμπαρασύρει  και την παραγραφή των πειθαρχικών παραβάσεων μου αφού η χρονολογία τέλεσης των δήθεν πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων φέρονται να τελέσθηκαν στις 28 Ιουλίου 2013 και η κλήση για απολογία μου, έχει χρονολογία 12 Αυγούστου 2016, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει συντελεστεί.

            Συνεπώς η παρέλευση τριών ετών από την τέλεση των δήθεν πειθαρχικών και ποινικών μου αδικημάτων, άγει νομικά στην ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ των αδικημάτων .

Συνεπώς αιτούμαι πριν από κάθε έγγραφη απολογία μου, ως προς τα δήθεν πειθαρχικά μου και ποινικά παραπτώματα – αδικήματα να υπάρξει από τη νομική υπηρεσία σας του Υπουργείου Πολιτισμού, πλήρως αιτιολογημένη γνωμάτευση, εάν εγώ κατά τα ανωτέρω, ως Δημόσιος Υπάλληλος και ενώ τελούσα σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας, είχα ή όχι την ιδιότητα του Δημόσιου Υπαλλήλου, η οποία νομικά βάσιμα, γεννά προϋποθέσεις πειθαρχικής μου δίωξης.

            Δεσμεύομαι ότι εντός 3-4 ημερών, αφότου ενδεχομένως κριθεί αρνητικά το αίτημα μου αυτό και κλητευθώ ξανά, να προχωρήσω στην απολογία μου.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον Προϊστάμενο της Εφορείας ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ –ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, οδός Αθηνών Αρδηττού αριθμός 34β με ΤΚ11636, για γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες και να αντιγράψει την παρούσα ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως.

 

Αθήνα 12/8/2017

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος