Το μεθ’ υπερβολής επίγραμμα του Μαραθώνα και το στρατηγικό "σφάλμα" στις Θερμοπύλες (Ιανουάριος 2017)

 

Ένα σημείωμα αναφορικά με το επίγραμμα του Μαραθώνα (προς ώρας μόνο στα Ελληνικά) δημοσιεύθηκε στο τέλος του 2016 από την «Ελεύθερη Ζώνη». Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται και από ετούτες τις γραμμές για τη φιλοξενία του ανωτέρω σημειώματος στη Βουλευτή κ. Σοφία Βούλτεψη, ιδίως εξ αιτίας του ότι ανέκαθεν ο λόγος των έγκριτων μελών της ΑΕΕ υπήρξε ανεξάρτητος, ως συνήθως δηλ. μη κομματικοποιημένος. Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο στην «Ελεύθερη Ζώνη», μάλλον επειδή αναρτήθηκε υπό μεγάλη ανάλυση, δεν εμφανίζεται ολόκληρη. Για όποιον ενδιαφέρεται να τη δει καλύτερα, είναι δυνατόν αφού αντιγραφεί, να εισαχθεί κατόπιν σε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων.

            Ένα άλλο άρθρο για τις Θερμοπύλες έχει δημοσιευθεί (πάλι στο τέλος του 2016, αλλά προς ώρας μόνο Αγγλιστί) στο διαδικτυακό ιστοχώρο ancient-origins.net, η επισκεψιμότητα του οποίου (ιστοχώρου) συναγωνίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο εκείνη της γνωστής εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ (Washington Post). Επίσης, το ανωτέρω άρθρο εμφανίζει μέχρι στιγμής 494 κοινοποιήσεις (shares) και 479 ευαρέσκειες (likes).

                  Πάντως λόγω του ότι προηγούνται εκδικάσεις άμεσα (5-6) υποθέσεων, η μετάφραση των κειμένων στα Αγγλικά κι Ελληνικά αντίστοιχα έχει καθυστερήσει, με απώτερο πάντως σκοπό να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν. Όποιος όμως προηγηθεί ημών και αφού μας ειδοποιήσει σχετικά, θα γίνει από εδώ παραπομπή στις σχετικές δικές τους συνδέσεις (links).

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ