Σημαντικότατη συνέντευξη του καθηγητή Α. Σάμψων (ενταύθα διαδικτ. αναφορά Νοέμβριος 2016)

 

Ο κ. Σάμψων εκτός από καθηγητής στο Παν/μιο Αιγαίου έχει επίσης διατελέσει προϊστάμενος δύο Εφορειών του Υπουργείου Πολιτισμού: Α. Της Ειδικής Περιφερειακής Υπηρεσίας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, καθώς και της ΕΦΑ (Εφορείας Αρχαιοτήτων) Κυκλάδων.

 

Ως εκ των ανωτέρω είναι σε θέση να γνωρίζει και να ομιλεί, πέρα από τις ανασκαφές του, για τα τεκταινόμενα στο χώρο του πολιτισμού. Την από 13-10-2014 8λεπτη συνέντευξη του κ. Α. Σάμψων στις Φρυκτωρίες εντοπίσαμε (δυστυχώς μόνο πρόσφατα) χάρη σε μια αναπαραγωγή ενός επίσης πολύ προσεγμένου και με μεράκι καλοφτιαγμένου διαδικτυακού τόπου, που ακούει στο όνομα Βισάλτης, του οποίου εξάλλου η επισεκψιμότητα ξεπερνά κάθε φαντασία ή / και προσδοκία!

 

Από την άλλη, ο κ. Σάμψων με την αμφισβήτηση της έωλης ινδοευρωπαϊκής θεωρίας «εκτέθηκε ανεπανόρθωτα», όπως επαίσχυντα διατείνονται ορισμένοι υψηλόβαθμοι αρχαιολογικοί κύκλοι, οι οποίοι κατά τη γνώμη μας δεν τιμούν ούτε καν την επιστήμη, αλλά σαν μόνο σκοπό και στόχο έχουν βάλει να «προωθούν» ίσα-ίσα τον ελάχιστο εαυτούλη τους. Δυστυχώς τέτοιοι είναι πολλοί από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ…

 

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ