Η καταστροφική νοοτροπία του πασοκιστανισμού για τη χώρα μας (Μάιος 2014)

Είναι η νοοτροπία που δυστυχώς έχει διαβρώσει πάμπολλους πολίτες αυτής της χώρας. Στα χέρια κάποιων αδίστακτων ολιγαρχικών και τη συμμετοχή οργάνων σχεδόν από όλους τους συνδικαλιστικούς, μηντιακούς και κομματικούς φορείς (κι όχι δηλαδή μόνο ενός χώρου) κατάντησε η σύγχρονη Ελλάδα έρμαιό τους. Αποτέλεσμα, ατελείωτη ανεργία, φτώχεια και πείνα. Συμπεριλαμβάνει πολλούς ισμούς, όπως το λαμογιοστανισμό, τον απατεωνισμό, το διαστρεβλωτισμό κλπ. Αυτή τη νοοτροπία είναι καθήκον όλων μας να πολεμήσουμε και να αποβάλουμε από τον δημόσιο βίο. Γιουνανιστάν (εξ αιτίας της Ιωνίας) είναι το όνομα που δίνουν οι ανατολικοί λαοί και οι Άραβες στην Ελλάδα. Όμως, ούτε καν αυτή την ονομασία δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Υπάρχουν επίσης αυτοί που, καλή θεωρούμε τη πίστη, συγκρίνουν λανθασμένα και προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα για τη σημερινή ελληνική κρίση σε σχέση με εκείνη της Κύπρου. Η διαφορά έγκειται στο ότι άλλα είναι τα προβλήματα εκεί, όπως βέβαια στην Αγγλία, Γαλλία ή Πορτογαλία. Υπάρχουν πάλι εκείνοι που νομίζουν πως όλοι (οι ελληνόφωνοι;) πρέπει μπροστά στην κρίση να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σωθεί ο τόπος. Αντίθετα, θεωρούμε ότι όσοι κατάντησαν τον τόπο μας όπως είναι σήμερα, πρέπει πρώτα να μπουν αυτοκριτικά στο δρόμο της αποκατάστασης για όσα δεινά προκάλεσαν, και στη συνέχεια να αποδείξουν ότι θέλουν στ’ αλήθεια να επανορθώσουν.

Εναντίον της προαναφερόμενης νοοτροπίας έχουμε ήδη αναρτήσει αρκετά παραδείγματα στον παρόντα ιστοχώρο, ενώ αναμένεται ν’ ακολουθήσουν κι άλλα εξίσου τρανταχτά. Για τις επερχόμενες εκλογές, σαν μια συνέχεια των παραπάνω, ευχόμαστε σε όλους «καλό βόλι».   

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ