ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

   Μη κερδοσκοπικός επιστημονικός φορέας

                                                                                                                                       Αθήνα 17 Αυγούστου 2012, αρ. πρωτ. 1865

                 

Προς:   Α) Τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Β) Τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. (922/17-8-2012)

Γ) Την κ. Γενική Γραμματέα του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. (4546/17-8-2012)

Δ) Τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτισμικής Κληρονομιάς (81429/18105

Κοιν: Υπουργείο Τουρισμού

Σχετ:  Με το 1838 / 9-4-2012 έγγραφο της ΑΕΕ (επισυνάπτεται).

 

Θέμα: Βαρβαρότητα υπαλλήλου του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. σε ομιλία στο σπήλαιο Πετραλώνων. 

 

Αξιότιμοι κ. κ.,

 

Καθότι στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας παράνομα ουδέποτε δόθηκε απάντηση (ανάμεσα σε 10δες άλλα), επανερχόμαστε αναφέροντας ότι: Στις 4-3-2012 ήλθαν να επισκεφθούν το σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής 60 μαθητές και 4 καθηγητές σχολείου της Αθήνας. Ύστερα από τηλεφώνημα και σχετική παράκληση του Διευθυντή να τους ξεναγήσω ως ανασκαφέας και ερευνητής του σπηλαίου, μετέβην στο χώρο στάθμευσης μπροστά στο θέατρο «Δάφνη» και τη στιγμή που ξεκίνησα την ομιλία, μού επετέθη φραστικά ο υπάλληλός σας κ. Κώστας Παπαδόπουλος, που πρόσφατα προαγάγατε σε αρχιφύλακα (εις βάρος άλλου αρχαιότερου φύλακα), λέγοντας: Εσύ απαγορεύεται να κάνεις εδώ οποιαδήποτε ξενάγηση. Στο άκουσμα αυτών των λέξεων, μαθητές και καθηγητές σύσσωμοι τον αποδοκίμασαν και τον επέπληξαν. Άλλος του είπε ότι είναι ντροπή να φέρεται κατ’ αυτό τον τρόπο σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στο σπήλαιο Πετραλώνων, ενώ άλλος ότι θα ’πρεπε αντίθετα σε έναν που έχει τόσο άξεστους τρόπους να απαγορεύεται η επαφή με κόσμο και μάλιστα σε τουριστικό χώρο. Εκείνος τους απάντησε ότι έχει ένδικες διαφορές μαζί μου και ότι για αυτό δεν μου επιτρέπει να μιλήσω. Τότε πια όλοι μαζί αγανακτισμένοι απαίτησαν ο εν λόγω φύλακας να απομακρυνθεί απ’ εκεί λέγοντας ότι δεν ήρθαν να ακούσουν τα προσωπικά του και με παρακάλεσαν να συνεχίσω την ξενάγηση.

Βάσει των ανωτέρω σας παρακαλώ, καθότι παρόμοια συμπεριφορά προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μου και δη σε δημόσιο χώρο, σε παντελώς παράνομα κατά τη γνώμη μου πλαίσια, να με πληροφορήσετε:

Α. Είσαστε ενήμεροι του γεγονότος (και με ποία στοιχεία προφορικής ή έγγραφης αναφοράς;) - Ανάλογων στοιχείων αιτούμαι για κάθε νόμιμη χρήση επίσημα αντίγραφα.

Β. Έχετε δώσει εσείς οιαδήποτε ανάλογη εντολή στον κ. Παπαδόπουλο απαγόρευσης να μιλώ στο κοινό για το έργο μου, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι οι ξεναγήσεις μου γίνονταν πάντα και εξακολουθούν να είναι αφιλοκερδείς, χωρίς δηλ. την απαίτηση καταβολής κανενός αντιτίμου; - Ανάλογων στοιχείων εφόσον έχετε δώσει αντίστοιχη εντολή αιτούμαι για κάθε νόμιμη χρήση επίσημα αντίγραφα.

Γ. Καθώς η προαναφερόμενη συμπεριφορά προφανέστατα αποτελεί απαράδεκτη και βάρβαρη κατάχρηση εξουσίας, που νομικά αγγίζει όλη την ιεραρχία του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, σας παρακαλώ να μου γνωρίσετε πώς θα αποκαταστήσετε τις αντίστοιχες παρανομίες σε βάρος μου;                                       Για το Δ. Σ. της ΑΕΕ, Δρ  Άρης Ν. Πουλιανός