ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

   Μη κερδοσκοπικός επιστημονικός φορέας

       ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ 7, ΑΘΗΝΑ 11471                                                              

    Τηλ: 210-3646793, Fax: 210-3632740                                              

    www.aee.gr

 

           

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2012, αρ. πρωτ. 1859

 

           

Προς: A.τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Π. Αρβανιτόπουλο

 

                                    B. τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Γ. Τζαβάρα,

 

(Θέμα: Έκκληση: να σταματήσει η δίωξη εναντίον του γιου μου, μέλους του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης)

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

 

            Αμέτρητες είναι πλέον οι φορές που οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ στο Υπ. Πολιτισμού έχουν στραφεί εναντίον του ευεργετικού για το έθνος μας έργου μου.

Με μανία επίσης έχουν επιτεθεί στον γιο μου Δρα Νίκο Α. Πουλιανό, ο οποίος είναι επιστημονικό στέλεχος του Υπουργείου σας (μόνιμος παλαιοανθρωπολόγος με βαθμό Β΄, στην Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος), μέλος του 10μελούς συμβουλίου των Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης, της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος, καθώς και κάτοχος δύο διδακτορικών διατριβών (Φλωρεντίας 1989 και Πράγας 1998). Ως βασικότερο αντικείμενο μέχρι και σήμερα, εκτός από τις μελέτες ανθρώπινων σκελετικών υπολειμμάτων από αρχαιολογικές ανασκαφές, είναι τα ευρήματα από το σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής. Κατωτέρω παρατίθενται δύο από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα αντιπολιτισμικής και απάνθρωπης πρακτικής των αντίστοιχων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ:

            Α. Πέντε ημέρες προ των εκλογών, στις 12-6-2012 προσκαλείται ο Δρ Νίκος Πουλιανός για μετά τις εκλογές 21-6-2012 να απολογηθεί σε ΕΔΕ, αναφορικά με εντελώς χαλκευμένες κατηγορίες εναντίον του. Προφανείς οι πολιτικές παρεμβάσεις (μεταξύ άλλων), σχετικά και με τις 31-5-2012 καταγγελίες μου όσον αφορά: «Τα υπό συγκάλυψη ψεύδη του ΥΠΠΟΤ για τα οικονομικά της ΑΕΕ», που υποβλήθηκαν προς την υπηρεσιακή Υπουργό κ.  Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

Β. Στις 27-6-2012 ο Δρ Νίκος Πουλιανός μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί σε Συμβούλιο του Τοπικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να υποστηρίξει ότι είναι αντιεπιστημονικό και απάνθρωπο να μην του επιτρέπεται με βάση πολιτικές προφάσεις η μελέτη των ευρημάτων των ανασκαφών της ΑΕΕ από το σπηλαίο Πετραλώνων.

            Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν ατράνταχτα δείγματα «επιτευγμάτων» στελεχών του προαναφερόμενου πολιτικού χώρου, που καταδεικνύουν ταυτόχρονα και την κατώτατη βαθμίδα που μπορεί να κατέλθουν «αρμόδιοι» του πολιτισμού στη χώρα μας.

            Με βάση τα ανωτέρω παρακαλείσθε για τις κατάλληλες ενέργειές σας, ώστε να σταματήσουν οι αλαζονικές αυθαιρεσίες του προηγούμενου μονοκομματικού καθεστώτος. 

        Ο Πρόεδρος της Α.Ε.Ε.

 

   Δρ, Καθηγητής Άρης Ν. Πουλιανός,

                                                                      τ. Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού

 

ΥΓ: Πέραν των ανωτέρω σας ενημερώνω εξάλλου ότι 28-6-2012 ο τ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αργύρης Λαφαζάνης καταδικάστηκε ομόφωνα σε 6μηνη – εφέσιμη φυλάκιση σε Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.