ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

   Μη κερδοσκοπικός επιστημονικός φορέας

 

                  Αθήνα 9 Απριλίου 2012, αρ. πρωτ. 1838

 

Προς: 1. Γραφείο Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού (3043/ 17-4-2012)

           2. Γραφείο Γενικής Γραμματέως του ΥΠΠΟΤ (2461/ 10-4-2012)

                       3. Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς 34495/6209/9-4

                       4. Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδος

Κοιν:  Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

 

Θέμα: Βαρβαρότητα υπαλλήλου του ΥΠΠΟΤ σε ομιλία στο σπήλαιο Πετραλώνων. 

 

Αξιότιμοι κ. κ.,

 

Ελάχιστες ημέρες πριν την ένοπλη επίθεση που δέχτηκα με τη σύζυγό μου 8-3-2012 στην κατοικία μου 200 μ. από το σπήλαιο Πετραλώνων, στις 4-3-2012 ήλθαν να επισκεφθούν το σπήλαιο 60 μαθητές και 4 καθηγητές σχολείου της Αθήνας. Ύστερα από τηλεφώνημα και σχετική παράκληση του Διευθυντή να τους ξεναγήσω ως ανασκαφέας και ερευνητής του σπηλαίου, μετέβην στο χώρο στάθμευσης μπροστά στο θέατρο «Δάφνη» και τη στιγμή που ξεκίνησα την ομιλία, μού επετέθη φραστικά υπάλληλός σας, που πρόσφατα προαγάγατε σε αρχιφύλακα, ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος λέγοντας: Εσύ απαγορεύεται να κάνεις εδώ οποιαδήποτε ξενάγηση. Στο άκουσμα αυτών των λέξεων, μαθητές και καθηγητές σύσσωμοι τον αποδοκίμασαν και τον επέπληξαν. Άλλος του είπε ότι είναι ντροπή να φέρεται κατ’ αυτό τον μειωτικό τρόπο σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στο σπήλαιο Πετραλώνων κι άλλος ότι θα ’πρεπε αντίθετα σε έναν που έχει τόσο άξεστους τρόπους να απαγορεύεται η επαφή με κόσμο και μάλιστα σε τουριστικό χώρο. Εκείνος τους απάντησε ότι έχει ένδικες διαφορές μαζί μου και ότι για αυτό δεν μου επιτρέπει να μιλήσω. Τότε πια όλοι μαζί αγανακτισμένοι απαίτησαν ο φύλακας να φύγει απ’ εκεί λέγοντας ότι δεν ήρθαν να ακούσουν τα προσωπικά του και με παρακάλεσαν να συνεχίσω την ξενάγηση.

Βάσει των ανωτέρω σας παρακαλώ, καθότι παρόμοια συμπεριφορά προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μου και δη σε δημόσιο χώρο, σε παντελώς παράνομα κατά τη γνώμη μου πλαίσια, να με πληροφορήσετε:

Α. Είσαστε ενήμεροι του γεγονότος (και με ποία στοιχεία προφορικής ή έγγραφης αναφοράς); - Ανάλογων στοιχείων αιτούμαι για κάθε νόμιμη χρήση επίσημα αντίγραφα.

Β. Έχετε δώσει εσείς οιαδήποτε ανάλογη εντολή στον κ. Παπαδόπουλο απαγόρευσης να μιλώ στο κοινό για το έργο μου, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι οι ξεναγήσεις μου γίνονταν πάντα και εξακολουθούν να είναι αφιλοκερδείς, χωρίς δηλ. την απαίτηση καταβολής κανενός αντιτίμου; - Ανάλογων στοιχείων εφόσον έχετε δώσει αντίστοιχη εντολή αιτούμαι για κάθε νόμιμη χρήση επίσημα αντίγραφα.

Γ. Καθώς η προαναφερόμενη συμπεριφορά προφανέστατα αποτελεί απαράδεκτη και βάρβαρη κατάχρηση εξουσίας, που νομικά αγγίζει όλη την ιεραρχία του ΥΠΠΟΤ, σας παρακαλώ να μου γνωρίσετε πώς θα αποκαταστήσετε τις αντίστοιχες παρανομίες, προτού δηλαδή αναγκαστώ και για αυτή την περίπτωση να προσφύγω στη Δικαιοσύνη; 

Για το Δ. Σ. της ΑΕΕ, Δρ  Άρης Ν. Πουλιανός

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ