Ενδιαφέροντες ιστοχώροι στο διαδίκτυο σε αλφαβητική σειρά

Intersting websites in alphabetical order

www...afoviahappiness: Ιστοχώρος αφιερωμένος σε τρόπους καταπολέμησης ανθυγιεινών συνηθειών στις "σύγχρονες" κοινωνίες, με αναφορές στις απαρχές και τα αίτια αυτών των συνηθειών.

www.culture.gr : Παρά τις έντονες διαφωνίες με το Υπ. Πολιτισμού, λόγω της παράλλειψής του να προωθηθούν οι παλαιοανθρωπολογικές έρευνες, θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι στον ιστοχώρο του απαντώνται ορισμένα ενδιαφέροντα αρχαιολογικά θέματα, όπως οι σελίδες της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, του Μουσείου Λέσβου, της Εφορείας Ακροπόλεως κλπ. Πάντως οι σελίδες του θα πρέπει να εμπλουτιστούν με πολύ περισσότερο υλικό (μιά και υπάρχει), το οποίο να είναι καλύτερα τεκμηριωμένο βιβλιογραφικά. Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας έμφαση πρέπει να δοθεί σε ζητήματα ορολογίας και γενικότερα λεξικολογίας, να προστατεύεται δηλαδή με περισσότερα έργα η ελληνική γλώσσα. Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι έως και τις 21-1-2006 λάμπει δια της απουσίας της οιαδήποτε αναφορά για το σπήλαιο Πετραλώνων στις ιστοσελίδες του ΥΠ.ΠΟ.

http://www.HellenicGenocide.org : Τίτλος ιστοχώρου με ελληνικές λέξεις σε ευβοϊκό αλφάβητο, κατανοητές σε όλους.

www.ime.gr : Αν γίνει εξαίρεση για τα θέματα του σπηλαίου Πετραλώνων που δεν έχουν ενημερωθεί (σχετικά έχουμε αποστείλει ηλ. επιστολή), αλλά και γενικότερα της ελληνικής προϊστορίας, τα υπόλοιπα θέματα (π.χ. αρχαία Μίλητος, αρχαία αγορά Αθηναίων κ.ά.) έχουν μία σχετικά καλή παρουσίαση.

www.in.gr : Ιστοχώρος άριστης μηχανής αναζήτησης για πληθώρα ελληνικών και αλλοδαπών ιστοσελίδων, με ειδήσεις στην αρχική σελίδα. ¶ξιοσημείωτο το συνεχώς ανανεούμενο ελληνοαγγλικό λεξικό - κάτω δεξιά.

www.systran.otenet.gr : ¶μεση πρόχειρη μετάφραση μικρών κειμένων (έως 3 σελίδες τη φορά) ανάμεσα σε πολλές γλώσσες.

www.wikipedia.org : Μία εγκυκλοπαίδεια σε όλες σχεδόν τις γλώσσες τη Γης. Η ενημέρωσή της γίνεται εκ μέρους 1000άδων εθελοντών από κάθε γωνιά του κόσμου. Η προσπάθεια είναι ενδιαφέρουσα και οφείλεται στην πρωτοβουλία των Jimmy Wales και Larry Sanger. Πολεμάται από τις «καθώς πρέπει» εγκυκλοπαίδειες, όπως Britanica και άλλες, παρόλο που συχνά τα άρθρα της wikipedia είναι πιο ενημερωμένα από τις υπόλοιπες. Μια και είναι κάτι σχετικά νέο στο διαδίκτυο παρουσιάζει και τις αδυναμίες του, ειδικά η ελληνική εκδοχή. Εξ αιτίας των πολλών υποχρεώσεων, τα μέλη της ΑΕΕ έχουν συνεισφέρει λίγα λήμματα (βασικά με την υπογραφή anthropos). Οι επισημάνσεις όμως που έχουν αποσταλεί εν είδη απορίας, μπορούν να βελτιώσουν τη γενική εικόνα: για πρακτικούς λόγους διευκόλυνσης των αναγνωστών προτείνεται να συγχωνευθεί το λεξικό με την εγκυκλοπαίδεια, καθώς συχνά τα διάφορα λήματα και άρθρα μπορούν να καταχωρούνται είτε εδώ, είτε και εκεί, ιδίως στην Ελληνική που οι λέξεις συνήθως αλληλοεξαρτώνται εννοιολογικά και λεξιλογικά. Π.χ. η λέξη εξέλιξη θα ήταν δυνατόν να αναζητηθεί έτσι σε ένα μόνο μέρος και όχι σε δύο διαφορετικά (δηλ. και λεξικό και εγκυκλοπαίδεια). Ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα, η ΑΕΕ προτρέπει τους φίλους και τα μέλη της να συνεισφέρουν όσο μπορούν.

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ                                 RETURN TO THE CONTENTS

Ευπρόσδεκτες είναι επιπλέον διευθύνσεις που θα μας υποδειχθούν, συνοδευμένες ει δυνατόν με 3-4 κατατοπιστικές γραμμές.