ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΖΩΗ

 

(Μάιος 2019)

 

Από τους ελάχιστους πανεπιστημιακούς και συνάμα αρχαιολόγους που κατόρθωσαν να υπερασπιστούν επάξια την ελληνική επιστήμη. Στην εδώ ιστοσελίδα, πέρα από το να εμφανίζονται βιογραφικά του στοιχεία μέσω της επικρατέστερης (δημοφιλέστερης) εξωτερικής διαδικτυακά σύνδεσης, παρουσιάζεται επίσης ένα ΥΠΟΜΝΗΜΑ 47 σελίδων για τη ζωή και το έργο του, το οποίο εξέδωσε ο ίδιος προ 40 ετών. Τα δύο πιο γνωστά βιβλία του ΚΝΩΣΟΣ: ΤΟ ΕΚΣΤΑΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ κι Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είναι εξαντλημένα στον εκδότη. Έτσι όποιος μπορεί ν' αναφερθεί εκτενέστερα σχετικά, ας το αναρτήσει στο Ιντερνετ και εμείς κατά τις συνήθειές μας δεν θα διστάσουμε να προβούμε στις αντίστοιχες παραπομπές.

Ένα χρόνο πριν από το θάνατό του, το 2017, εκτύπωσε σε Η/Υ ένα βιβλίο 300 σελίδων: ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟΙ, όπου μαζί με τις αρχαιολογικές επισημάνσεις εκφράζονται επίσης οι πιο πρόσφατες ανησυχίες του συμπεριλαμβάνοντας ποιήματα, στίχους και τραγούδια του παραδοσιακού μας άυλου πολιτισμού, καθώς και πολυετείς βοτανολογικές παρατηρήσεις.

Η ατόφια ελληνική πένα του μαζί ενδεχομένως και με το γεγονός πως υπήρξε φίλος του Άρη Πουλιανού, έβαλε επίσης τον αρχαιολόγο Αντώνη Ζώη στα μαύρα κατάστιχα των ανθελληνικά κρατουσών δομών της χώρας μας.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ