Ημερίδα για την ελληνική γλώσσα (Μάιος 2017)

Εκδήλωση του Οργανισμού για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ Αθηνών) με θέμα: Η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας ως μηχανισμός πολιτισμικής ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε 8-1-2017 στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ.

Τρεις ελληνόφωνες ομιλίες ξενογεννημένων μελετητριών ξεχώρισαν, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη αξία ιδίως επειδή αν τα λεγόμενά τους ανέπτυσσαν γηγενείς επιστήμονες το πιθανότερο είναι πως θα εκλαμβάνονταν ως υπερβολικά. Τα αντίστοιχα δακτυλογραφημένα ή απομαγνητοφωνημένα κείμενα θα μπορούσαν να χρησίμευαν έτι περισσότερο για κάθε ενδιαφερόμενο.

  Σε αλφαβητική σειρά οι προαναφερόμενες ομιλήτριες:

1. Η Γαλλίδα κ. Σιμόν Λε Μπαρόν γλωσσολόγος συγγραφέας είχε ως θέμα: Η διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας ως πρώτη ξένη γλώσσα στα σχολεία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρβλ. https://www.youtube.com/watch?v=3c2T4xRXST0.

2. Η εξ Ουκρανίας κ. Ναταλία Μπασένκο καθηγήτρια της ελληνικής φιλολογίας στο παν/μιο της Μαριούπολης (σύζυγος του δικηγόρου κ. Θανάση Κόρμαλη και τ. προέδρου του ΟΔΕΓ Αθηνών) έδωσε ομιλία με θέμα: Η κοινωνικο-πολιτιστική διάσταση της διδασκαλίας της Ν.Ε. γλώσσας, ως συνιστώσα διαμόρφωσης της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, πρβλ https://www.youtube.com/watch?v=LG2ynLJL-48.

3. Η Σλοβένα κ. Ντράτσικα Φαμπιάν (-Ανδριτσάκου, παντρεμένη δηλ. με Έλληνα) καθηγήτρια σε λύκειο της Λουμπλιάνα μίλησε με θέμα: Η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας ως μέσον εκμάθησης του σλοβενικού πολιτισμού, πρβλ. https://www.youtube.com/watch?v=HJCXcli8SLQ&t=5s.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα