Ύποπτη κλοπή 5000 ευρώ στο σπήλαιο Πετραλώνων την ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2013

 

Κατόπιν πληροφοριών από κατοίκους του κοινοτικού διαμερίσματος Πετραλώνων, Δήμου Προποντίδας - Ν. Μουδανιών, Χαλκιδικής (όπου ο Πρόεδρος της ΑΕΕ, διαμένει εδώ και σχεδόν 50 χρόνια), την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, στο εντευκτήριο του σπηλαίου Πετραλώνων έλαβε χώρα κλοπή. Αυτή, αφορούσε τις εισπράξεις και έγινε ημέρα που το σπήλαιο ήταν κλειστό.

Στο σημείο αυτό μπορεί να επισημανθεί ότι παρά τη φοβερή οικονομική κρίση, τις Δευτέρες οι χώροι που ελέγχει η Αρχαιολογική Υπηρεσία παραμένουν κλειστοί για τους τουρίστες, δυσφημώντας έτσι (σκόπιμα ή μη) στα πέρατα του κόσμου ακόμα και αυτό που αποκαλείται βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.

Το προαναφερμένο ποσόν της κλοπής ανέρχεται στα 5.000 (πέντε χιλιάδες) ευρώ, και εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αυτά τα χρήματα δεν είχαν κατατεθεί σε Τράπεζα, όπως ο νόμος ορίζει. Ένα άλλο αξιοπερίεργο γεγονός είναι ότι δεν έγινε διάρρηξη στο εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο του ταμείου, αλλά αφαιρέθηκε παρακείμενο φορητό βαλιτσάκι που περιείχε τα χρήματα. Αυτό, οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι η «διάρρηξη έχει γίνει από μέσα». Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι δεν κλήθηκαν οι εισαγγελικές αρχές να αναλάβουν την αντίστοιχη έρευνα, η οποία αντίθετα ανατέθηκε και μάλιστα εσπευσμένα σε «συνάδελφο» των δραστών με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Εάν μετά και από τα παραπάνω ορισμένοι εκ των αρμοδίων επιμένουν ότι όλα βαίνουν καλώς στο σημαντικότερο προϊστορικό σπήλαιο της Ευρώπης, είναι ώρα να αρχίσουν να αναρωτούνται σοβαρά.  

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ