Η Υποψηφιότητα του Δρα Νίκου Α. Πουλιανού στις εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου των Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού της 15-5-2013

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

 

Η κατάντια των σημερινών συνδικαλιστικών οργάνων ξεκινάει από το γεγονός ότι λειτουργούν όχι σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, αλλά των κομμάτων, καθώς τα συμφέροντά τους συχνά δεν συμπίπτουν. Γνωστό είναι επίσης ότι οι περισσότεροι συνδικαλιστές με αντάλλαγμα κάποιο προσωπικό τους όφελος συναλλάσσονται απευθείας με πολιτικούς (οι οποίοι σε αυτές τις περιπτώσεις εκτελούν χρέη προαγωγών), με αποτέλεσμα όλοι μαζί να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πως τάχατες κόπτονται για μας.

Σε ανάλογα πλαίσια έχει κινηθεί και ο Ενιαίος Σύλλογος των Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού. Απόδειξη: Ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου μας (πέρα από υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη) διατελεί πατέρας όλων των εργαζομένων, ταυτόχρονα εκτελεί και χρέη ανακριτή για ΕΔΕ του ΥΠ.ΠΟ., συμμετέχοντας παράλληλα στις επιτροπές αξιολόγησης των συναδέλφων (προφανώς επίσης με κομματικά κριτήρια). Κατ αυτό τον τρόπο έχουν προκύψει πορισματικές εκθέσεις βασισμένες σε αντίστοιχες καταθέσεις, προκρίνοντας διάφορες μορφές απόλυσης για τους υπαλλήλους του ΥΠ.ΠΟ.

Έτσι, το ίδιο πρόσωπο (βλ. http://www.aee.gr/hellenic/98%20Archive/2010-2019/2012/120401%20General%20Assemblies.htm) μπορεί να εμφανίζεται πως υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, αλλά παράλληλα να στρέφεται και εναντίον τους. Ακόμα και η επίσημη ιστοσελίδα του Ενιαίου Συλλόγου εδράζεται στον προσωπικό ιστοχώρο του προέδρου (http://www.krassanakis.gr/Eniaios_Syllogos_YPPO.htm), κάτι που πολιτικά αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση και εμπαιγμό όλων μας.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η τωρινή εκφυλισμένη κατάσταση είναι η προσπάθεια εκδημοκρατισμού του Ενιαίου, αλλά και γενικότερα των συνδικαλιστικών φορέων. Σαν πρώτο βήμα θεωρώ ότι πρέπει να θεσπιστεί ο εξοβελισμός του επαγγελματισμού από τους συνδικαλιστές, έτσι ώστε κανένα εκλεγμένο μέλος σε διοικητικό συμβούλιο να μην έχει το δικαίωμα για δεύτερη επανεκλογή. Κατ αυτό τον τρόπο και μόνο, θα δοθεί η ευκαιρία ανάδειξης νέων στελεχών και πραγματικών αγωνιστών, ώστε να εξαλειφθούν οι τρισκατάρατες πελατειακές σχέσεις, που έφεραν την πατρίδα μας στην άβυσσο.

Με βάση τους παραπάνω στόχους, θέτω υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές του Ενιαίου κατά τη 15-5-2013. Εφόσον υπάρχει παρόμοιο ενδιαφέρον, όποια ή όποιος συνάδελφος έχει κατά νου την από κοινού παραπέρα συνδιοργάνωση αντίστοιχων δράσεων, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον υποφαινόμενο στο τηλέφωνο 6936705100. Μια ανάλογη ενέργεια θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει εξάλλου τη δημιουργία παράταξης με το όνομα: Δημοκληροκρατία. Ευπρόσδεκτος είναι οιοσδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο.

Αθήνα 28-4-2013, Νίκος Πουλιανός παλαιοανθρωπολόγος του ΥΠΠΟ

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ