ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Υ/Α Ε.Ο.Τ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

 

                                                                                                Πετράλωνα 11-2-1999

 

   ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

(αρ. πρωτ. 234 / 16-2-1999)

     Υπόψη κ. Β. Βασιλοπούλου εις ΑΘΗΝΑ

 

 

ΘΕΜΑ: "Καταγγελία εργαζομένων".

 

Οι εργαζόμενοι στην Υ/Α Ε-Ο.Τ. Πετραλώνων αναλογιζόμενοι το μέγεθος τον ευθυνών που απορρέουν από τη θέση την οποία υπηρετούμε σαν εργαζόμενοι έχουμε να σας καταγγέλλουμε τα κάτωθι γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο χώρο του Σπηλαίου-Μουσείου Πετραλώνων Χαλ/κής από την Α.Ε.Ε.

Γίνονται ανασκαφές στο εσωτερικό του Σπηλαίου και συγκεκριμένα στο χώρο της τομής της στρωματογραφίας και στο χώρο του μαυσωλείου στο σημείο που βρέθηκε το κρανίο του αρχανθρώπου (σημ: το χώρο που όμως το 2007 αμφισβήτησε το ΑΠΘ!).

Επίσης γίνεται συντήρηση στους σταλακτίτες από το προσωπικό της Α.Ε.Ε. με γνωστά απορρυπαντικά (ΚΛΙΝΕΞ) λαϊκής κατανάλωσης και ως εκ τούτου έχει αλλοιωθεί το χρώμα αυτών (έχουν ασπρίσει).

Από τον χώρο του Μουσείου έχουν αφαιρεθεί διάφορα ευρήματα του Σπηλαίου που εκτίθοντο σ' αυτό και γίνονται εργασίες τόσο εντός του χώρου του Μουσείου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού. Συγκεκριμένα δίπλα στο κτίσμα που στεγάζεται το Μουσείο έχει γίνει εκσκαφή και δρομολογήθηκαν εργασίες για θεμελίωση και ανέγερση κτιρίου αγνώστου χρήσης.

Παράλληλα συνεχίζονται εργασίες στα εγκαταλελειμμένα κτίρια που βρίσκονται γύρωθεν του Μουσείου.

Τέλος σας πληροφορούμε το γεγονός της πώλησης βιβλίων που εκδόθηκαν από τον κ. Α. Πουλιανό, στους επισκέπτες του Σπηλαίου, τα οποία βιβλία δεν έχουν καμία σχέση με τον επισκεπτόμενο χώρο.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα τα προαναφερόμενα πραγματοποιούνται, χωρίς την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών και κάνουμε έκκληση να επιληφθείτε του θέματος για να σταματήσει το κατρακύλισμα που παρουσιάζει ο εν λόγω χώρος.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ