Σε δημοσίευση απομαγνητοφώνησης του «κ. Βενιζέλου μαινόμενου» προχώρησε επίσης η HELLHΝΩΝ ΛΟΓΟΣ της 11-12-2009, που μεταφέρεται κι εδώ:

 

Στη διαδικτυακή διεύθυνση του You Tube υπό τον τίτλο: «Ο κ. Βενιζέλος μαινόμενος», έχει αναρτηθεί ολόκληρος ο «χαιρετισμός» με σχόλια, γεύση των οποίων για πρώτη φορά παρατίθενται σε ψηφιακή μορφή κι εδώ:

 

Ευάγγ. Βενιζέλος - σε κανένα άλλο θέμα πλην του μουσείου της Ακροπόλεως και του σπηλαίου των Πετραλώνων δεν υπάρχει τέτοια έμμονη της δικαστικής εξουσίας, ώστε να χάνει συστηματικά το ελληνικό Δημόσιο και να κερδίζουν συστηματικά οι ιδιώτες.

 

Σχόλιο Α.Ε.Ε: Εμμονή των Δικαστών; Ιδιώτης ο Άρης Πουλιανός; Αίσχος κ. Υπουργέ!

 

Ευάγγ. Βενιζέλος - Σε ένα κράτος όπως η Ελλάδα τον τελευταίο λόγο δεν τον έχει ούτε η βουλή, ούτε η κυβέρνηση, αλλά ένας δικαστής… Άρα υπάρχουν πτυχές της κρατικής εξουσίας που δεν είναι δημοκρατικά ελεγχόμενες…

Σχόλιο Α.Ε.Ε: - Δηλαδή όταν διόριζε ως Υπουργός Δικαιοσύνης τους Προέδρους του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ, εκείνοι δεν ήταν δημοκρατικά ελεγχόμενοι;

Ευάγγ. Βενιζέλος - Την προσπάθεια αυτή (κατά της ΑΕΕ) μετά από σωρεία αρνητικών δικαστικών αποφάσεων που ολοκληρώθηκαν το 1997 την ανέλαβα εγώ, ψηφίζοντας νόμους ομόφωνα από τη βουλή, το 1997 και το 2001, χωρίς όμως αποτέλεσμα γιατί η σύμβαση (του 1981) έχει θωρακίσει τον κ. Πουλιανό με επιχειρήματα που κατά τη γνώμη μου κατά τρόπο αδικαιολόγητο επιστημονικά χρησιμοποιούν αυτές οι δικαστικές αποφάσεις, κατ’ εξοχήν οι  δικαστικές αποφάσεις του Ε΄ τμήματος του ΣτΕ, υπό την προεδρία άλλοτε του κ. Μ. Δεκλερή κι άλλοτε της κ. Ι. Μαρρή, οι οποίες ουσιαστικά δικαιώνουν πάντα τις απόψεις του κ. Πουλιανού.

Σχόλιο Α.Ε.Ε: - Αντιεπιστημονικές οι αποφάσεις Δικαστών διεθνούς κύρους; (Σημ. o Πρόεδρος του Ε΄ τμήματος του ΣτΕ  κ. Δεκλερής ήταν ο μόνος που συμμετείχε ως αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη διάσκεψη του Ρίο ντι Τζανέιρο για το περιβάλλον και οι νομολογίες του χρησιμοποιούνται σαν νομικό προηγούμενο από δικαστήρια του εξωτερικού).

Ευάγγ. Βενιζέλος - Και να στείλει όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες (σημ: επικαλείται 7 Υπουργεία) να ασκήσουν ασφυκτικό έλεγχο στη λειτουργία του σπηλαίου από τον κ. Πουλιανό.  

Σχόλιο Α.Ε.Ε: - Άραγε αυτό δεν αποτελεί δείγμα μεσαιωνικών και «ολοκληρωτικών» αντιλήψεων;

Ευάγγ. Βενιζέλος - Όπως φυσικά και το ΥΠ.ΠΟ. αρνείται την παροχή άδειας για τη συνέχιση του ερευνητικού ανασκαφικού παλαιοανθρωπολογικού έργου,

Σχόλιο Α.Ε.Ε: - Παράνομα σύμφωνα με αποφάσεις άλλων Δικαστών του ΣτΕ…

Ευάγγ. Βενιζέλος - Κι εφόσον τώρα έχουμε και Εφορεία εδώ και πρόθυμο ερευνητικό δυναμικό από το Παν/μιο Θεσσαλονίκης, βλέπω και το Παν/μιο Θράκης που μπορεί να αναλάβει την άσκηση του έργου αυτού, τους οποίους να τους διαφυλάξ’ δημόσια δύναμη, να πάνε να ασκήσουν το αρχαιολογικό έργο.   

Σχόλιο Α.Ε.Ε: - Αήθης προτροπή για υφαρπαγή (παράνομα και αντισυνταγματικά) του 45ετούς πνευματικού έργου της Α.Ε.Ε.

Ευάγγ. Βενιζέλος - Και είμαι βέβαιος ότι και η επιστημονική κοινότητα που θα μιλήσει μετά, θα δείξει τι σημαίνει επιστημονική συγκρότηση, επιστημονική σοβαρότητα, επιστημονική μέθοδος, σε σχέση μ’ αυτά που επί χρόνια τώρα διακινούνται ως… δήθεν επιστημονικές απόψεις.

Σχόλιο Α.Ε.Ε: - Έχει και ανθρωπολογικές απόψεις ο κ. Βενιζέλος; Άραγε μέσω ποίων κέντρων (σπουδών κλπ) τις απέκτησε;

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ