Τρία αποσπάσματα από ωριαία εκπομπή που είχε μεταδοθεί 8-9-2005 από την ΕΤ 1, καθώς και άλλες τρέχουσες ειδήσεις ( Ιούνιος 2009 )

 

Εκτός από μια συνένταυξη για τους πρώτους Ευρωπαίους της 6-5-2009 (βλ. επίσης σχετικό κείμενο), άλλες τρεις κατατοπιστικές ταινίες μικρού μήκους αναρτήθηκαν από την Α.Ε.Ε. στο διαδίκτυο (YouTube) που σχετίζονται με την ανακάλυψη Σπηλαίου και Αρχανθρώπου των Πετραλώνων, τη δίλεπτη εκμυστήρευση του Άρη Ν. Πουλιανού για το έργο του, καθώς και την ομάδα παραγωγής της εκπομπής. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι άλλες δύο συνεντεύξεις της Α.Ε.Ε. παραχωρήθηκαν στις 20 και 21 Μαΐου στο Real FM και τη ΝΕΤ, επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης στα διεθνή ΜΜΕ για τη σημαντικότατη ανακάλυψη ενός νέου πιθηκοειδούς ηλικίας ~ 50 εκ. ετών, του είδους Darwinius masillae. Οι συνεντεύξεις αυτές θα αναρτηθούν εν καιρώ στο διαδίκτυο, καθώς και αποσπάσματα από την ομιλία της καθ. κ. Κατερίνας Χαρβάτη (26-5-2009) μαζί με σχόλια και τη συζήτηση που ακολούθησε στην εν Αθήναις των Η.Π.Α. Αρχαιολογική Σχολή. Τέλος 28,29-5-2009 κατατέθηκαν υπομνήματα σχετικά με νέες μηνύσεις εκ μέρους του κ. Α. Ντάρλα, προϊστάμενου της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδας, για δήθεν παράνομες ανασκαφές και οικοδομικές εργασίες στο Σπήλαιο Πετραλώνων. Έτσι, μπορεί να ειπωθεί ότι ο Πουλιανός τελεί πλέον όχι απλά ΥΠΠΟδικος (βλ. Δεκέμβριος 2008), αλλά τριπλοΥΠΠΟδικος. Κατ' αυτό τον τρόπο... «επέλεξε η πατρίς» να δείξει την ευγνωμοσύνη της στον ευεργέτη της Ελλάδας, αλλά και όλης της ανθρωπότητας, Άρη Ν. Πουλιανό. Σε αυτού του είδους τα τερτίπια δυστυχώς δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τις αντίστοιχες βαρβαρότητες και όσοι από την «επιστημονική» κοινότητα στοχεύουν στο να αποσιωπήσουν το έργο και την προσφορά του, είτε ορμώμενοι «εξ οικείων τόπων», είτε από αλλού. Όμως ο καιρός γαρ εγγύς ή επί το απλούστερο: πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Τέλος, συνιστάται η ανάγνωση και η διάδοση της επιστολής που απέστειλαν στον Λευκό Οίκο 250 μέχρι στιγμής επιστήμονες της ακαδημαϊκής κοινότητας από όλο τον κόσμο, σχετικά με το σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας. Ως προμετωπίδα της επιστολής έχει τεθεί το ρητό του George Santayana: Those who cannot remember the past are condemned to repeat it (- Όσοι δεν μπορούν να θυμούνται το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το επαναλάβουν). Η Α.Ε.Ε. προσυπέγραψε με την επισήμανση: The Anthropological Association of Greece being occupied with the anthropology of modern and ancient people, is the first to announce that Paionians are not Slavians but only Slavophones of local origin (- Η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος, ασχολούμενη με την ανθρωπολογία των σύγχρονων και αρχαίων πληθυσμών, είναι η πρώτη που ανακοίνωσε ότι οι Παίονες δεν είναι Σλάβοι αλλά μόνο Σλαβόφωνοι αυτόχθονης καταγωγής).

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ