Και άλλο σκάνδαλο στη Χαλκιδική!

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ : Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Γράφει ο Αργύρης Λαφαζάνης (σημ: τ. Νομάρχης)

Δεν είναι μόνο τα γνωστά σκάνδαλα. Εξαιρετικά προκλητική είναι η κατάσταση και στο σπήλαιο Πετραλώνων. Εκεί μιά ιδιωτική εταιρεία με την ...ευρηματική επωνυμία "Ανθρωπολογική εταιρεία Ελλάδος" διαχειρίζεται αυτό το μοναδικό και από αισθητική και από επιστημονική άποψη μνημείο της φύσης, στηριγμένη σε δικαστικές αποφάσεις και βέβαια στην αμαρτωλή σύμβαση με την αποχωρούσα τότε Νέα Δημοκρατία (Απρίλος 1981). Οι Χαλκιδικιώτες στο σύνολό τους είναι οργισμένοι με αυτή την κατάσταση κατοχής, όπως θα ήταν και οι Αθηναίοι, αν ιδιώτης κατείχε και διαχειρίζονταν την Ακρόπολη. Οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, τοπικοί και κυβερνητικοί, δεν ασχολούνται ή σωστότερα καλύπτουν την ιδιοκτήτρια οικογένεια της εταιρείας. Οι συνεχείς προσπάθειες νομοθετικής επίλυσης του προβλήματος είχαν καταλήξει στην έκδοση Πρωτοκόλου Διοικητικης Αποβολής από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Βαγγέλη Βενιζέλο που επιδόθηκε στις 19/01/2004. Η εταιρεία ζήτησε την ακύρωση του πρωτοκόλου με προσφυγή της στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 21/01/2004 και ταυτόχρονα πέτυχε την έκδοση προσωρινής διαταγης που ανέστειλε την εκτέλεσή του. Η αίτηση ακύρωσης εκδικάσθηκε την 02/02/2005 και φαίνεται ότι δεν έχει εκδοθει ακόμη απόφαση. Τρία χρόνια και οκτώ μήνες μετά!!!! Και το καλύτερο. Η ...προσωρινή διαταγή ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΗ. Τέσσερα χρόνια και εννιά μήνες μετά!!!! Ετσι η οικογένεια εισπράτει και δεν αποδίδει, φυσικά, τα έσοδα του σπηλαίου Πετραλώνων. Να μην αναρωτηθούμε αν υπάρχει Δικαιοσύνη. Αλλά: Υπάρχει Υπουργός Πολιτισμού; Υπάρχει Υπουργός Δικαιοσύνης; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

# posted by press.gr@hotmail.com @ 02:48

 

Comments:

Και εσείς κύριε Λαφαζάνη κατά την περίοδο που ήσασταν Νομάρχης Χαλκιδικής, τι κάνατε για το πρόβλημα του Σπηλαίου;

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 7:35 πμ

 

Η ιστορία του σπηλαίου, της Ανθρωπολογικής Εταιρείας και του Πουλιανού είναι μεγάλη και φυσικά δεν ξεκινά, ούτε σταματά στο 1981.


Αλήθεια, πόσα σπήλαια σε όλη την ελλαδική επικράτεια έχουν γίνει βορά των λατομείων;

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 7:55 πμ

 

"Υπάρχει Υπουργός Πολιτισμού; Υπάρχει Υπουργός Δικαιοσύνης; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;"


Υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των κουμπάρων!!!!!!

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 8:13 πμ

 

ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΟΔΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΠΛΕΟΝ

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 8:59 πμ

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΌΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.


Ακούγοντας προ διετίας μια εκπομπή από κανάλι της Χαλκιδικής δεν έχω πειστεί για το ποιος έχει δίκαιο.


Ο Πουλιανός ναι μεν έχει μια επιστημονική εταιρία με συγγενείς και φίλους, όμως δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι έχει κάνει έργο.

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 9:12 πμ

 

://www.aee.gr/hellenic/91denunciations/war_toaee/war_toaee.html

# posted by Δημητρης : 6 Οκτώβριος 2008 10:59 πμ

 

://www.aee.gr/hellenic/91denunciations/war_toaee/war_toaee.html

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 10:59 πμ

 

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΤΑΛΑ (ΔΗΛ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ) ΕΝΩ ΟΣΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕΣ (ΑΠΟ ΤΟ 1891) ΔΕΝ ΕΤΡΕΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ

ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ.ΑΝΤΕ ΡΕ ΛΟΠΟΔΥΤΕΣ ΠΑΝΤΕ ΚΡΥΦΤΗΤΕ

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 1:41 μμ

 

Είναι λυπηρό κάποιοι τοπικοί παραγοντίσκοι νά θέλουν νά επωφεληθούν χρησιμοποιόντας τόν Ανθρωπολόγο κ.Πουλιανό οσάν νά ήταν σκουπίδι.Εάν δέν ήταν ο κ. Πουλιανός μέ τήν επιστημονική του κατάρτηση τό σπήλαιο θά ήταν χωματερή αυτή τήν στιγμή.Οτι εχει γίνει εκεί εχει πληρωθεί από τήν τσέπη του. Οι τποπικοί παραγοντίσκοι ενδιεφρθήκαν μόνο γιά τήν προσωπική τους ΚΟΝΟΜΑ καί μόνον.


Πολλοί εποφθαλμιούν το σπήλαιο καί τά ευρήματά του όχι γιά να προωθήσουν καί διαδώσουν τήν επιστημονική αλήθεια για τά ευρήματα τού σπηλαίου αλλά γιά τήν καταστροφή τών ευρημάτων.Καί είναι γνωστοί αυτοί οι "κύκλοι"που θέλουν τήν καστροφή τού σπηλαίου.

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 2:13 μμ

 

Yπάρχει πρωθυπουργός! ...Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΤΕΡΟΣ..!

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 2:19 μμ

 

Εκείνα που ξέρω εγώ (από τον καιρό που άρχισα να παρακολουθώ, τυχαία, το θέμα)

είναι τα παρακάτω:


1) Αν δεν υπήρχε ο Πουλιανός (που ως γνωστόν προέρχεται από την σοβιετική ακαδημία και ήρθε εδώ, πριν από δεκαετίες, με πρόσκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή) δεν θα υπήρχε σπήλαιο. Ότι έχει γίνει κεί μεσα, το έχει κάνει με τα χεράκια του. Και έχει υποστεί διώξεις από την χούντα -λόγω πολιτικών πεπεοιθήσεων- αλλά ΚΑΙ από το εβραιόδουλο "επιστημονικό" κατεστημένο, κάποιων ιστορικών αυτού του προτεκτοράτου. Για την "ενοχλητική" θεωρία του, σε αυτή την περίπτωση.

 

2) Όποιος έχει μυαλό, θα καταλάβει για ποιό λόγο "κυνηγούν" τον πουλιανό, όταν αποδεικνύει (ή, κατά άλλους, "αποδεικνύει") ότι υπήρχε έλλογη ζωή στην ευρώπη πολύ πριν από τα "ιστορικά" δεδομένα της εβραϊκής τορά.


3) Κάποιοι συγκεκριμένοι κύκλοι θέλουν, από παλιά, να κλείσουν το σπήλαιο έτσι ώστε να ξεχαστούν, σιγά-σιγά οι "ενοχλητικές" θεωρίες που τεμκμηριώνονται από την τωρινή παρουσία του.


4) Ο πρώτος μεγάλος διώκτης του πουλιανού, από τη μεταπολίτευση και δώθε, είναι ο βαγγέλης βενιζέλος, ως υπουργός πολιτισμού. Ξεκίνησε με διακοπή των επιχορηγήσων για τις ανασκαφές και όταν είδε ότι ο πουλιανός και η ομάδα του δεν το έβαζαν κάτω, χρησιμοποίησε λυτούς και

δεμένους για να εξώσει την ομάδα από το σπήλαιο, δικαστικά. Για να το σφραγίσει, άραγε; Μάλλον θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την συμπεριφορά του αυτή (ή, ενδεχομένως, για την υπακοή του σε άνωθεν διαταγές)


------

Όλα αυτά που γράφω αφορούν όσα έμαθα το 2005, όταν φίλοι μου με παρακίνησαν να επισκευθώ μαζί τους το σπήλαιο (ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τη δουλειά που έχει γίνει εκεί μέσα).


Εκείνο που μου είχε κάνει αλγεινή εντύπωση, τότε, ήταν η απαγόρευση της πρόσβασης στο σπήλαιο, με μία μπάρα "στρατιωτικού τύπου" που είχαν τοποθετήσει τα ΠΑΣΟΚΙΑ, παρά τις διαμαρτυρίες του πουλιανού. Με τον τρόπο αυτό εξανάγκαζαν τους επισκέπτες να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους και να περπατούν σχεδόν ένα χιλιόμετρο, στην ανηφόρα, μέχρι να φτάσουν στο σπήλαιο. Εκτός κι αν περίμεναν (σε περίπτωση που δεν ήταν χαλασμένο ή ευκαιρούσε ο οδηγός του) το λεςωφορειάκι που είχε δρομολογήσει κάποιος τοπικός δήμαρχος, προκειμένου να "θεμελιώσει δικαιώματα" επί του σπηλαίου.


Η μεγαλύτερη πάντως ξεφτίλα (με τις ευλογίες του επίσημου κράτους του Νενεκιστάν) ήταν η ετσιθελική εγκατάσταση, στην είσοδο για το σπήλαιο, μιάς μεγάλης ξύλινης παράγκας με την επιγραφή "ΤΑΒΕΡΝΑ ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ" (ή "Γιωργάρας", δεν θυμάμαι). Απορώ πώς ο γερο-πουλιανός δεν έχει πάει ακόμα (αν υπάρχει) να κάνει "ίσιωμα" αυτή την βεβήλωση εις βάρος του σπηλαίου, του ίδιου, της ιστορίας και του τόπου ΟΛΩΝ μας!


Δεν ξέρω τι εξελίξεις μεσολάβησαν από το 2005 και μετά αλλά η εντύπωση που μου έχει μείνει ήταν ότι κάποιοι θέλουν να "εξαφανίσουν" το σπήλαιο και να λεηλατήσουν τα ευρήματά του, έτσι ώστε να ξεχαστεί η ιστορία ότι ο αρχάνθρωπος έζησε σε ελλαδικό χώρο. ΄΄Ηδη, την εποχή που κανα εγώ την επίσκεψή μου, είχε ενταθεί μία προσπάθεια διακωμώδησης της θεωρίας του Πουλιανού (και μάλιστα από τους γνωστούς "προοδευτικούς" κύκλους οι οποίοι, έτσι και αλλιώς, αισθάνονται απέχθεια για το "σοβιετικό" παρελθόν του μεγάλου αυτού παλαιοντολόγου).


Η δουλειά, αγαπητοί, "βρωμάει" πατόκορφα. Και δεν χρειάζεται, νομίζω, να είναι κανείς "εθνικιστής" ή "ακροδεξιός" για να αγανακτήσει με τον αήθη τρόπο που κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων για να παραχαράξουν την ιστορία αυτού του τόπου.

Ακόμα κι αν θεωρούμε τους εαυτούς μας "έποικους" σε αυτό το χώρο (που όντως είμαστε, οι περισσότεροι) είναι θέμα αξιοπρέπειας η αντίδρασή μας στα λαμόγια που νομίζουν οτι μπορούν να βάλουν χέρι όπου γουστάρουν.

 

Εκτός, επαναλαμβάνω, αν από το 2005 μέχρι τώρα υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζω. Το 2005, όμως, ήθελα να κάνω εμετό με αυτά που έμαθα ότι συνέβαιναν.


παμισος

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 2:45 μμ

 

Και συμπληρώνω:


Το μεγάλο ΠΡΟΒΛΗΜΑ "πολλών" δεν είναι τόσο ότι ο αρχάνθρωπος υπήρξε 1.000.000 χρόνια πριν. Όσο το γεγονός ότι κατασκεύαζε (κυνηγετικά) εργαλεία, γεγονός που αποπδεικνύει ότι δεν ήταν "πίθηκος", όπως θα βόλευε πολλούς που θέλουν να οικοδομήσουν μια παραχαραγμένη

ιστορία!


Και η υστερία με το μουσείο του πουλιανού είναι, ακριβώς, ότι επιδεικνύει αντικείμενα τα οποία (κατά τον πουλιανό, τουλάχιστον) είναι υπολείμματα εργαλείων του αρχανθρώπου.


Εγώ θα σας συνιστούσα μία επίσκεψη στο σπήλαιο και το μουσείο του, πριν το κλείσουν τα λαμόγια.


παμισος

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 3:05 μμ

 

Για τους απανταχού σκοταδιστές οι λόγοι τής στάσης τους είναι προφανείς. Το ίδιο ισχύει και για όσων οι θεωρίες διαψεύσθηκαν.


Εκτός από το γεγονός ότι τελικά για τον Άρη Πουλιανό δεν βρέθηκε χώρος σε κανένα ελληνικό Παν/μιο, είναι επίσης περιττό να αναφερθεί ότι οι κατακτήσεις τής ελληνικής επιστήμης των προηγούμενων ιστοσελίδων ουδέποτε διάβηκαν το κατώφλι των πανεπιστημιακών και σχολικών βιβλίων.


Επιπλέον λόγοι του πολέμου που έχει κηρυχθεί κατά της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος είναι:


α) Η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος δημιούργησε ένα έργο με τόσο μεγάλα οφέλη για την παγκόσμια επιστήμη και αντίστοιχα με τόσα λίγα χρήματα, που στο σημερινό σύστημα των διαπλεκόμενων εργολαβικών επιχειρήσεων, αυτό το έργο αποτελεί ένα «κακό προηγούμενο».


β) Στον πολύ κόσμο δεν είναι γνωστή η ανεξέλεγκτη, σε πολλές περιπτώσεις, δράση των ξένων αρχαιολογικών σχολών στην Ελλάδα, οι οποίες ουσιαστικά ελέγχουν (χωρίς συνεργασία με Έλληνες επιστήμονες) τις σημαντικότερες ανασκαφές τής χώρας (Δελφούς, Δήλο, Ολυμπία, Πυθαγόρειο, Κεραμικό, Κνωσό, Αρχαία Αγορά Αθηνών κλπ.). Ενοχλεί λοιπόν ιδιαίτερα τους φορείς αυτούς το γεγονός ότι ένας Έλληνας επιστήμονας κατόρθωσε να υπερβεί την αποκλειστικότητα αυτού του δικαιώματός τους; Πάντως και παρά τα έντονα παλαιοανθρωπολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα (μεταπολεμικά χάνονται ή φυγαδεύονται στο εξωτερικό πάνω από 30.000 ανθρώπινοι σκελετοί) καμία ξένη σχολή δεν διαμαρτύρεται για την αντιεπιστημονική αντιμετώπιση του Άρη Πουλιανού. Εξάλλου δεν μπορεί να είναι σύμπτωση που αντίθετα με τις ξένες σχολές η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος, ένας από τους σημαντικότερους επιστημονικούς φορείς του τόπου, όχι μόνο δεν αν ανεώνεται η άδεια ανασκαφών, αλλά ούτε επιδοτείται για τις έρευνές της τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι άραγε σε θέση να απαντήσει κάποιος αρμόδιος του ελληνικού κράτους, αλλά και της ΕΕ για ποιους σημαντικότερους σκοπούς και πόσα χρήματα έχουν διατεθεί το ίδιο διάστημα σε κρατικούς φορείς και σε διάφορα σωματεία και συλλόγους


γ) Η οικονομική εξασθένιση της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος, αλλά κυρίως ο άφθονος χρόνος που σπαταλήθηκε από το επιστημονικό της προσωπικό για 70 μέχρι στιγμής δίκες, αποτέλεσε βασική επιδίωξη των πολέμιων του έργου της. Αυτή τους η επιδίωξη είναι ταυτόχρονα μία

πόδειξη του τρόμου που τους διακατέχει, μπροστά σε ένα τεράστιο έργο που «έπρεπε πάσει θυσία» να ανακοπεί.


Εκείνο όμως που φαίνεται να ενόχλησε ακόμη περισσότερο είναι η εισαγωγή νέων δεδομένων για την κατανόηση της διαχρονικής παρουσίας και δράσης τού Ανθρώπου στον ευρύτερο χώρο τού Αιγαίου και μάλιστα με αφορμή ανασκαφές που αφορούν τις ρίζες τής ιστορίας όλης της

Ευρώπης. Ασφαλώς θα είναι από τις λίγες περιπτώσεις στον κόσμο που ένας επιστήμονας διώκεται και προπηλακίζεται για τις επιστημονικές του απόψεις.


Η βασική απορία εστιάζεται πλέον στο ποιες εχθρικές δυνάμεις προς την ελληνική επιστήμη μπορούν να επιβάλλουν τις ενέργειες που προαναφέρονται, αδιαφορώντας απροκάλυπτα όχι μόνο για κάθε είδους επιστημονική δεοντολογία, αλλά και για αμετάκλητες Δικαστικές Αποφάσεις, με την

άσκηση πιέσεων ακόμη και σε ανώτατα κυβερνητικά όργανα;


Είναι όμως τα παραπάνω αρκετά για να δικαιολογηθεί η μακροχρόνια και πολυδάπανη (εκατοντάδες εκ. δρχ.) για το ελληνικό Δημόσιο και άδικη όπως αποδείχθηκε εκστρατεία; Τα σχετικά συμπεράσματα όπως και για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις αυτές μπορεί ασφαλώς να τα

συναγάγει ο καθένας μόνος του.


Σίγουρο πάντως είναι ότι η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος θα συνεχίσει και στη νέα χιλιετία να διαθέτει όλες της τις δυνάμεις για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, καθώς και την προστασία των ευρημάτων τής πολιτιστικής κληρονομιάς.


http://www.aee.gr/hellenic/91denunciations/war_toaee/war_toaee.html

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 3:58 μμ

 


Μάλλον επιβεβαιώνεις τις υποψίες μου. Η κερκόπορτα του σύγχρονου ελληνικού κράτους βρίσκεται μέσα στο υπουργείο πολιτισμού.

 

Και τώρα, αρχίζω να αναρωτιέμαι:


Εντάξει ο βενιζέλος, αλλά εσύ ρε μπαγάσα τατούλη δεν πήρες χαμπάρι τίποτα; Κι αν όχι, τι σόι πατριώτης (του κώλου) μπορεί να είναι κάποιος όταν για τη θεσούλα του κλείνει τα μάτια κι αρχίζει να σκούζει μόνον όταν ένας Γιγας Ζαχόπουλος αρχίζει να σου κάνει μανούρες στις

επιχορηγήσεις "πολιτιστικών συλλόγων αρκαδίας".


Ο Καρβουνιάρης

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 4:08 μμ

 

Λαφαζάνη,
μέ κάλυψες μέ τά ΚΕΦΑΛΑΙΑ πού έγραψες σέ 1 από τίς 3 τελικές ερωτήσεις σου.

Τόσο προφανής ο σκοπός σου...κρίμα, τα΄κανες σκατά στό τέλος.

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 7:01 μμ

 

Για να πούμε, φίλε μου, τι κάναμε εγώ και οι συνεργάτες μου για το πρόβλημα του Σπηλαίου όταν ήμασταν στη διοίκηση της Νομαρχίας Χαλκιδικής χρειαζόμαστε πολλλές-πολλές σελίδες. Ετσι επιγραμματικά θα πούμε μόνο τρία πράγματα:


1. Η Νομαρχία σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίγλιας προκάλεσε πλήθος γεγονότων για τη δημοσιοποίηση του προβλήματος όπως συνεντεύξεις τύπου,συνεδριάσεις Ν.Σ.,έκδοση πανελλήνιων δελτίων τύπου,συγκρότηση επιτροπής αγώνα,ημερίδα για το Σπήλαιο και πολλά άλλα.


2. Συνεργάσθηκε επί ένα περίπου χρόνο (2003) με την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για την νομοθετική επίλυση του προβλήματος με κατάληξη την έκδοση πρωτοκόλου διοικητικής αποβολής που διέτασε την απομάκρυνση της ιδιωτικής εταιρείας από το Σπήλαιο.
Η ενέργεια αυτή ήταν ότι ουσιαστικότερο έγινε ποτέ για το πρόβλημα αλλά δυστυχώς την "πάγωσε" επί πέντε σχεδόν χρόνια μια "προσωρινή διαταγή" που εκδίδεται για μερικές μέρες ή το πολύ για μερικές εβδομάδες.


3. Ενεργήσαμε γενικά μαχητικά και επίμονα με δημόσιες δηλώσεις και ενέργειες με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου είκοσι δικαστήρια σε βάρος μου με δύο τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις ήδη. Αυτό ωφείλεται από τη μιά στη δικομανία των μελών της οικογένειας και

από την άλλη στην υπόγεια στήριξή της από παράγοντες που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να στηρίζουν τα συμφέροντα του τόπου.


Αγαπητέ φίλε σε ευχαριστώ για την σωστή ερώτησή σου και σε θέλω μαζί μου την ωραία εκείνη μέρα που αυτό το παγκόσμιο μνημείο θα έχει παραδοθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην τοπική κοινωνία. Να το επισκεφθούμε μαζί.
Οσον αφορά τις γνωστές γελοιότητες περί διωγμών και προθέσεων καταστροφής των ευρημάτων από σκοτεινά κέντρα και ...εβραιόδουλους επιστήμονες δεν αξίζει να τα σχολιάσει κανείς.


Αργύρης Λαφαζάνης

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 7:13 μμ

 

Με 2 ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ καταδικαστικές αποφάσεις για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ , ο συκοφάντης που δεν ξαναβγήκε ούτε θα ξαναβγει σε εκλογές, νομίζει μήπως ότι από κάπου θα τον ανταμείψουν για το νέο του παραλήρημα; Μήπως, παιδιά, έχει κάποιος να δημοσιεύσει αυτές τις δικαστικές αποφάσεις και το φασιστικό του διάταγμα για τη μοναδική στην Ευρώπη μπάρα του μίσους, και να καταλάβουν όλοι τη διανοητική του κατάσταση, ποιούς γλύφει και τι μεγάλο λάθος κάνουν όσοι πολιτικάντηδες και λοιποί τον υποδαυλίζουν, όπως έκαναν με το διαμελισμό των Βαλκανίων;

 

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 8:40 μμ

 

Τη μπάρα από ότι ξέρω την έβαλε ο Δήμος Τρίγλιας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καμμιά σχέση δεν έχει ο Λαφαζάνης. Καταλάβαμε τώρα ποιός γράφει αυτές τις "επιστημονικές" ανοησίες αλλά και ποιός βριζει και παραληρεί. Επίπεδο "επιστήμονα"!!!

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 8:58 μμ

 

ΑΠΟΦΑΣΗ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κατά τη διάρκεια του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας (Πετράλωνα Χαλκιδικής 25-29/9/1982, μετάφραση από την Αγγλική)  Κατά την τελευταία σύνοδο της Ολομέλειάς του, το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανθρωπολόγων, στα Πετράλωνα Χαλκιδικής (Ελλάδα), αποφάσισε:


Να εκφραστούν ευχαριστίες στην ελληνική κυβέρνηση (σημ: τυπικά, εννοώντας στην ουσία την ΑΕΕ) για την τόσο θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στο Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου υπήρξαν εξαιρετικά καρποφόρες και παρορμούν στη μελέτη της εξελικτικής ιστορίας του ανθρώπου.


Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων εξετάστηκε πλατιά το περίφημο υλικό των Πετραλώνων. Οι αναλύσεις των ανθρωπίνων απολιθωμάτων, των παλαιολιθικών εργαλείων και των λειψάνων από ζώα, που βρέθηκαν μέσα στο σπήλαιο Πετραλώνων και μελετήθηκαν από κορυφαίους επιστήμονες της Φυσικής Ανθρωπολογίας και Παλαιοντολογίας, δεν αφήνουν καμμιά αμφιβολία για το ότι το σπήλαιο αυτό είναι μια από τις σημαντικότατες τοποθεσίες ανθρώπινων απολιθωμάτων που έχουν ερευνηθεί τον τελευταίο καιρό.


Οι ειδήμονες έχουν τη γνώμη ότι ο Πετραλώνειος Άνθρωπος είναι πιθανώς το αρχαιότερο απολίθωμα Ανθρωπίδη που έχει βρεθεί ως τώρα στην Ευρώπη, και ότι οι στάχτες και τα καμένα οστά που βρέθηκαν μέσα στο σπήλαιο αποτελούν πιθανώς τα αρχαιότερα στον κόσμο ίχνη φωτιάς αναμμένης από άνθρωπο. Το ερευνητικό έργο, που επί πολλά χρόνια επιτελείται στο σπήλαιο από τον Δρα Άρη Πουλιανό και τους συνεργάτες του, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό από απόψεως επιστημονικού επιπέδου, ολόπλευρης αντιμετώπισης και όγκου επενδυθέντος μόχθου. Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν γίνει προσιτά στο ευρύ κοινό τα απολιθώματα και ο όλος χώρος του σπηλαίου.


Το Συνέδριο εκφράζει την ελπίδα ότι στο μέλλον θα δοθεί η δέουσα ενίσχυση για τη συντήρηση και την περαιτέρω εξερεύνηση του μεγαλειώδους αυτού σπηλαίου και του περιβάλλοντος χώρου.


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ 3ου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Καθηγητής Jan Jelinek Δ/ντής του Ινστιτούτου «Άνθρωπος», Μπρνο, Τσεχοσλοβακία

Καθηγητής John Huizinga Δ/ντής του Ινστιτούτου Ανθρωποβιολογίας Ουτρέχτη, Ολλανδία Καθηγητής Tad. Bielicki Δ/ντής Ανθρωπολογικού Ινστιτούτου της Ακαδημίας Επιστημών Βρότσλαφ, Πολωνία

http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%208/080201/Jelinek%20et%20al%201982%20gr.htm

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 9:17 μμ

 

Εξυπνάκια, που κρύβεις ότι σε αποδοκίμασαν οι Χαλκιδικιώτες και για τη μανία σου, που απ΄ ό,τι φαίνεται δεν έχεις πάει ποτέ στο σπήλαιο, αν νοιαζόσουν για το σπήλαιο και όχι για την πάρτη σου, γιατί δεν έχεις πάρει θέση για τις καταστροφές στο κρανίο;


http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/1st%20of%20month.html

Και γιατί, αν έχεις ξεθολώσει από το μίσος, συνεχίζεις να παρουσιάζεις ένα παγκόσμια αναγνωρισμένο για την ανιδιοτελή προσφορά του επιστημονικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα μειωτικά;


Και γιατί πας να ψαρέψεις διχαστικά, όταν η Ανθρωπολογική αντιδρά και σε νεοδημοκράτες όμοιούς σου;


http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%208/080701/Answer%20to%20Bagionas.htm
Ευχαριστιέσαι να εκτείθεσαι και να καταδικάζεσαι;

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 9:35 μμ

 

http://www.youtube.com/watch?v=WMVn-MOCYI8

# posted by Ανώνυμος : 6 Οκτώβριος 2008 9:41 μμ

 

 

Μια πρώτη απάντηση της Ανθρωπολογικής στα εμετικά ψέματα του καταδικασμένου συκοφάντη Λαφαζάνη, ο οποίος κομπάζει ότι όχι μόνο δεν επισκέφθηκε ποτέ το υποδειγματικά συντηρημένο από την ΑΕΕ Σπήλαιο των Αρχανθρώπων, αλλά εξακολουθεί με μανία να το σαμποτάρει σε βάρος των Χαλκιδικιωτών, της χώρας και των ξένων επισκεπτών που μπορεί να ωφεληθούν από τα διδάγματα της αποσιωπημένης ειρηνικής προϊστορίας της ανθρωπότητας:

http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%208/081101/081006%20Blog.htm
http://www.youtube.com/watch?v=9LeSQYzISY4
# posted by Ανώνυμος : 2 Νοέμβριος 2008 5:20 μμ
Σύμφωνα με την 2549/2006 τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, το κράτος οφείλει το ποσό των 170.000 ευρώ στην Ανθρωπολογική που εργάζεται επί δεκαετίες με αυταπάρνηση, κι ας υποσκάπτουν το έργο της, όπως και όλων των φιλειρηνικών Ελλήνων, οι γενίτσαροι που δεν καταλαβαίνουν ότι οι νταβατζήδες τους πρώτα αυτούς μισούν για τη δουλοπρέπειά τους.
http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%208/080701/060929%20%20Thessaloniki%20Cort%20decision.pdf
# posted by Ανώνυμος : 2 Νοέμβριος 2008 8:12 μμ

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ Α.Ε.Ε.

 

 

Σημ. 1: Ευχαριστούμε τους αναγνώστες για τη συμπαράσταση στο έργο του Πουλιανού, που είναι συνώνυμο με εκείνο της Α.Ε.Ε.

Σημ. 2 (Εν είδει απορίας): Τώρα μήπως πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον κ. Λαφαζάνη που ξεσηκώνει τον κόσμο υπέρ μας και τη διαφήμιση που μας κάνει;

Σημ. 3: Αντί απάντησης, παραπέμπουμε τον κ. Λαφαζάνη στις ίδιες ερωτήσεις που υποβάλλαμε και στον κ. Βαγιωνά τον Ιούλιο του 2008. Ποτέ δεν ξέρει κανείς αν τελικά ξυπνήσει μέσα τους η φιλαλήθεια και η φιλοπατρία ώστε να ενεργήσουν ανάλογα.

Σημ. 4: Επιφυλασσόμαστε μόλις δημοσιευθεί να παραθέσουμε την τελεσίδικη δικαστική απόφαση κατά Λαφαζάνη όπως μας ζητά ένας από τους παραπάνω αναγνώστες. Προς ώρας έχουμε αναρτήσει την 2549/2006 τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, που αποφαίνεται ότι η Πολιτεία οφείλει το τεράστιο ποσό των 170.000 ευρώ σε μας και όχι εμείς στην Πολιτεία.

Σημ. 5: Είναι ανακρίβεια (μάλλον του τ. Νομάρχη) ότι: Τη μπάρα έβαλε ο Δήμος Τρίγλιας και καμμιά σχέση δεν έχει ο κ. Λαφαζάνης. Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τού τότε νομαρχιακού συμβουλίου δεν μπορούσε να προχωρήσει η τοποθέτηση του οδοφράγματος της ντροπής και καταταλαιπωρίας των επισκεπτών του σπηλαίου. Υπάρχει υλικό και βιντεοσκοπημένο που θα αναρτηθεί για πληροφόρηση. Λίγο υπομονή…

Σημ. 6: Αποτελεί αυταπάτη όσων υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν διάφορων ειδών ξενόδουλα κέντρα στην Ελλάδα. Από την άλλη, βάσει και του καταστατικού μας, σημασία για μας έχει μόνο η επιστημονική και χωρίς παρωπίδες συζήτηση. Έτσι, η εξειδικευμένη υπόδειξη, ιδίως ενός φορέα με θρησκευτικό περιεχόμενο, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, ούτε το αντίστοιχο μέγεθος του προβλήματος.

Σημ. 7: Αναφορικά με τον «αντάρτη» βουλευτή μπορούν να του καταλογιστούν διάφορα, όπως ατολμία στις αποφάσεις ή ανοχή των άνομων και επίορκων αρχαιολογικών κυκλωμάτων. Πάντως πρόσφατα έχει προτείνει κάτι σημαντικό: Να γίνει υποχρεωτικό οι δημόσιες υπηρεσίες να αναρτούν στο διαδίκτυο όλα τα υπηρεσιακά τους έγγραφα, με βαριές ποινές εφόσον δεν το πράττουν. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα αποκαλύψει τους δημόσιους λειτουργούς που «κουκουλώνουν» υποθέσεις και γενικά δεν υπερασπίζονται το Δημόσιο Συμφέρον. Κατ' αυτό τον τρόπο είναι δυνατόν να σταματήσει η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, όταν παραπλανούνται ή ακόμα και δεν τους παραχωρείται ένα απλό αντίγραφο. Μια δια-υπερ-κομματική συνεργασία σε παρόμοια θέματα μπορεί να ήρθε επιτέλους η στιγμή να προχωρήσει. Όσο για τον ατυχήσαντα τ. Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ., μπορούν επίσης να του καταλογιστούν τα παραπάνω, με τη διαφορά ότι τελικά τα πλήρωσε με πολύ πιο ακριβό αντίτιμο. Είναι δηλαδή αφύσικο να προβάλλεται ότι για την κατάντια πολλών αρχαιολογικών χώρων (από τη Σαλαμίνα έως το στέγαστρο της Σαντορίνης) φταίει μόνο ο αυτόχειρας, αλλά όχι και κανένα συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος της από το νόμο αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Αν και αληθεύει ότι χρηματοδότησε αρκετά αρχαιολογικά έργα στη Μακεδονία, διευκρινίζεται ότι εμάς κάθε άλλο παρά μας υποστήριξε (μέχρι και ανυπόστατες πειθαρχικές διώξεις), αλλά τέλος πάντων δεν επεκτεινόμαστε λόγω της περιπέτειας που έμπλεξε. Εξάλλου αλλού είναι το πρόβλημα τώρα…

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ